
İsviçre'de bir kanton, 2035 yılında elektriğinin en az %40'ını yenilenebilir enerjiden üretme hedefiyle ilginç ve yaratıcı bir çözüm geliştirerek yol kenarındaki istinat duvarlarını 756 cam güneş paneliyle kapladı.
Toplamda 325 kW güce sahip paneller yılda 230.000 kWh elektrik üretecek. Üretilen elektrik yaklaşık 52 evin ihtiyacını karşılayabiliyor.
75 derece açıya sahip duvarlara paneller yapışkanla tutturuldu ve vidalanarak sabitlendi. Asfalta yakın olduğu için korozyona uğramaması için panellere anot kaplama uygulandı.
Tabiki paneller dikey olduğu için güneş ışınlarını dik alamadıklarından verimi düşük olacaktır. Ancak kışın güneş kuzey yarım kürede tam tepede olmadığı için dikey panellerin veriminin arttığı ifade ediliyor. Neticede kullanılmayan, ölü bir alanın elektrik üretiminde kullanılması yaratıcı ve güzel bir fikir.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
14780 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Güneş Paneli, güneş enerjisi ve