Anlık Bildirim

İsviçre'de yol kenarındaki duvarlar güneş panelleriyle kaplandı

Gün geçtikçe kurulumları artan güneş panelleri bu sefer ilginç bir yerde karşımıza çıkıyor. İsviçre'de yol kenarındaki istinat duvarları güneş panelleriyle kaplandı.
İsviçre'de yol kenarındaki duvarlar güneş panelleriyle kaplandı Tam Boyutta Gör
Güneş panelleri ucuzladıkça hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladılar. Gün geçtikçe kurulumları artan paneller bu sefer ilginç bir yerde karşımıza çıkıyor. İsviçre'de yol kenarındaki istinat duvarları güneş panelleriyle kaplandı.

İsviçre'de bir kanton, 2035 yılında elektriğinin en az %40'ını yenilenebilir enerjiden üretme hedefiyle ilginç ve yaratıcı bir çözüm geliştirerek yol kenarındaki istinat duvarlarını 756 cam güneş paneliyle kapladı.

Toplamda 325 kW güce sahip paneller yılda 230.000 kWh elektrik üretecek. Üretilen elektrik yaklaşık 52 evin ihtiyacını karşılayabiliyor. 

75 derece açıya sahip duvarlara paneller yapışkanla tutturuldu ve vidalanarak sabitlendi. Asfalta yakın olduğu için korozyona uğramaması için panellere anot kaplama uygulandı.

Tabiki paneller dikey olduğu için güneş ışınlarını dik alamadıklarından verimi düşük olacaktır. Ancak kışın güneş kuzey yarım kürede tam tepede olmadığı için dikey panellerin veriminin arttığı ifade ediliyor. Neticede kullanılmayan, ölü bir alanın elektrik üretiminde kullanılması yaratıcı ve güzel bir fikir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13378 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güneş Paneli, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim