Anlık Bildirim

İtalya, TikTok’a zararlı içerikler nedeniyle 11 milyon dolar ceza kesti

Son dönemlerde TikTok’un üzerindeki baskılar giderek artıyor. TikTok için endişe verici bir yasanın ABD’de meclise gelmesinin ardından şimdi de İtalya’dan platforma yönelik para cezası geldi.
İtalya, TikTok’a zararlı içerikler nedeniyle dev para ceza kesti Tam Boyutta Gör
İtalya'nın rekabeti koruma otoritesi tarafından yapılan açıklamada sosyal medya devi TikTok'un bazı kullanıcılar için zararlı olabilecek içerikleri yeteri kadar kontrol etmediği bildirildi. TikTok’un yetersiz kontrolleri nedeniyle platforma para cezası uygulandı. Yaşanan bu son gelişme, ABD’de TikTok’u yasaklayabilecek ya da satışa zorlayacak bir yasanın onaylanmasının ardından gerçekleşti.

İtalya’dan TikTok’a 11 milyon dolar ceza

Yapılan açıklamaya göre TikTok, genç veya savunmasız kullanıcılar için potansiyel olarak zararlı içerikler özelinde yeterince sıkı kontroller uygulamıyor. Bu nedenle platforma 10 milyon avro veya 11 milyon dolar tutarında para cezası kesildi.

İtalya’nın düzenleyici kurumu, kullanıcılar arasında popüler olan ve elmacık kemiğinde kalıcı bir morluk bırakmak için yanağın sıkıştırılmasını içeren "French scar" olarak bilinen bir akıma atıfta bulundu. TikTok sözcüsü İtalyan kurumun kararına katılmadıklarını, ilgili akımın 18 yaşından küçükler için görünürlüğünün uzun zaman önce kısıtlandığını belirtti.

Geçtiğimiz ay, İtalya'nın iletişim otoritesi AGCOM da TikTok'u platformdaki bazı videoları kaldırmaya zorlamıştı. İtalyan kurumlar potansiyel olarak tehlikeli videoların TikTok’un algoritmaları nedeniyle yayıldığını belirtiyor. Bugün yapılan açıklamada da buna atıfta bulunularak: "TikTok bu tür içeriklerin yayılmasını önlemek için yeterli önlemleri almamış ve benimsediği yönergelere tam olarak uymayarak müşterilere platformun 'güvenli' bir alan olduğu konusunda güvence vermemiştir" denildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim