Anlık Bildirim

James Cameron: Yapay zeka insanlık için büyük tehlike

Ünlü yönetmen James Cameron yapay zekanın gelişme hızına ilişkin korkularını dile getirdi. Cameron'a göre yapay zeka insanlık için büyük bir tehdit oluşturuyor. 
James Cameron: Yapay zeka insanlık için büyük tehlike Tam Boyutta Gör
Oscar ödüllü yönetmen James Cameron, CTV News'e verdiği bir röportajda yapay zekanın insanlık için nükleer bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Cameron konuyla iglili olarak: "Sizi 1984'te uyarmıştım ama dikkate almadınız. Bence yapay zekanın bir silah olarak kullanılması en büyük tehlike. Yapay zeka ile nükleer bir silahlanma yarışına gireceğimize inanıyorum ve eğer biz bununla başa çıkmazsak, diğer ülkeler başa çıkacak ve sonra durum tırmanacak." ifadelerini kullandı.

James Cameron: Yapay zeka insanlık için büyük tehlike Tam Boyutta Gör

Yapay zeka senaryo yazabilecek düzeyde değil

Gişe rekorları kıran yapımların yaratıcısı, Hollywood'da film senaryolarının yazımında yapay zekanın kullanılmasına karşı çıkan senaristlerin devam eden grevi hakkında da yorumda bulundu. Cameron, yapay zekanın yetenekli senaristlerin yerini alabilmesi için yeterli düzeyde olmadığını söyledi ve ekledi:

"Mesele kimin yazdığı değil, iyi bir hikaye olup olmadığı. Şahsen ben, başkalarının yaşadıkları hayatlar, aşk, yalanlar, korku ve ölümlülük hakkında söylediklerini bir kelime salatası halinde bir araya getirip kusan bedensiz bir zihnin izleyiciyi harekete geçirebileceğine inanmıyorum."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2117 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
james cameron, tehdit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim