Anlık Bildirim

FIFA oyunlarının efsane spikeri John Motson hayatını kaybetti

FIFA oyunlarının gerçek spikere geçişinde önemli bir pay sahibi olan ünlü İngiliz spiker John Motson hayatını kaybetti. Motson bir döneme damga vurmayı başarmıştı. 
John Motson Tam Boyutta Gör
FIFA futbol serisinin tanınmasında belki de en büyük rolü üstlenen ve bir neslin kulaklarının pasını silen ünlü futbol spikeri John Motson ya da Motty dün itibariyle hayata gözlerini yumdu.

John Motson kimdir?

BBC kanalının efsane spikeri olan ve Futbolun Sesi unvanına sahip John Motson bugüne kadar 2 binden fazla maç anlattı. Kendine özgü aksanı ve gol anlarında parlayan tiz sesi ile hafızalara kazınmıştı.

Elbette oyun dünyası da Motty yani John Motson’ı yakından tanıyor. Kimilerine göre FIFA serisinin tanınmasında en büyük rolü üstlenen John Motson, 90’lı yılların başlarında bit tabanlı cızırtılı gol seslerinden gerçek spiker seslerine geçişin önemli bir mihenk taşıydı.

Motson’ın yanında farklı spikerler de futbol oyunlarında yer aldı ancak FIFA 96 ile başlayan efsane tını FIFA 2006 ile birlikte sona ererken bir neslin kulaklarının pasını silmişti. Ünlü ses hayatını kaybettiğinde 77 yaşındaydı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim