Anlık Bildirim

Kadınlara daha az limit verildiği gerekçesiyle Apple Card hakkında soruşturma başlatıldı

Apple'ın, Goldman Sachs bankasıyla birlikte geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu Apple Card'la ilgili olarak, kart limitlerinde cinsiyetçilik yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Kadınlara daha az limit verildiği gerekçesiyle Apple Card hakkında soruşturma başlatıldı Tam Boyutta Gör

Bir banka müşterisinin kredi kartı limiti, önceki ödemeleri ve kazancına bağlı olarak belirlenir. Ancak teknoloji devi Apple'ın, yatırım bankası Goldman Sachs ile işbirliği yaparak geçtiğimiz aylarda kullanıma sunduğu Apple Card'da durum bu şekilde görünmüyor.

Steve Wozniak da aynı deneyimi paylaşmıştı

Apple Card limitlerinin belirlenmesinde cinsiyetçilik ve ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle ve kadınlara, erkeklerden daha az kredi kartı limiti veren bir algoritma geliştirdiği iddiasıyla Goldman Sachs hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. New York Finansal Hizmetler Departmanı'nın başlattığı bu soruşturmanın çıkış noktalarından biri ise David Heinemeir Hansson adlı Apple Card kullanıcısının iddiaları oldu.

Kadınlara daha az limit verildiği gerekçesiyle Apple Card hakkında soruşturma başlatıldı Tam Boyutta Gör

Hansson kişisel Twitter hesabından, karısının kendinden daha iyi bir kredi puanına sahip olmasına rağmen, Apple kart limitinin kendisinden 20 kat az olduğunu iddia ediyor. Teoride kendisine karısından daha az kart limiti verilmesi gerektiğini söyleyen adam, 20 kat fazla bir limitle karşılaşmasını ise cinsiyetçilik ve ayrımcılıkla açıklıyor. Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak da benzer bir şekilde, kredi limitinin eşininkinden 10 kat fazla olduğunu açıklamıştı. Apple ve Goldman Sachs'ın konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacakları ise merak konusu olmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim