Anlık Bildirim

Apple, katlanabilir iPhone’un her yerini dokunmaya duyarlı yapabilir

Apple, almış olduğu yeni bir patent ile katlanabilir iPhone ve gelecekteki iPhone’lar için dokunmatik yüzeylerden bahsediyor. Gelecekteki katlanabilir iPhone’un her yeri dokunmaya duyarlı olabilir.
Katlanabilir iPhone’un her yeri dokunmaya duyarlı olabilir Tam Boyutta Gör
Apple, mevcut iPhone tasarımı ve katlanabilir iPhone için dokunmaya duyarlı kontrol alanları için bir patent aldı. Alınan patentin kapsamı son derece geniş ve dokunmatik yüzeylerin kullanım alanlarının cihazın nerdeyse her tarafında olabileceğini gösteriyor.

Apple katlanabilir iPhone için patent aldı

Katlanabilir iPhone’un her yeri dokunmaya duyarlı olabilir Tam Boyutta Gör
Hatırlanacağı üzere önceki haberlerimizde Apple’ın iPhone 15 ile birlikte fiziksel tuşları kaldıracağı ve dokunmatik tuşlara yer vereceğinden bahsetmiştik. Alınan yeni patent ise bu söylentileri destekler nitelikte. Her ne kadar katlanabilir iPhone için bu patent alınmış olsa da bu durum Apple’ın vizyonunu gösteriyor olabilir.

 

Katlanabilir iPhone’un her yeri dokunmaya duyarlı olabilir Tam Boyutta Gör
Apple’ın yeni patenti, "Ekranlı ve Dokunmatik Sensör Yapılarına Sahip Elektronik Cihazlar" olarak kaydedilmiş durumda. Buna göre Apple’ın kavisli veya katlanabilir iPhone’ların yan kısımlarında dokunmatik yüzeylere yer vereceği söylenebilir. Bu dokunmatik kontrollerin kapsamı ise patentte geniş tutulmuş. Ekran kontrolünden, kamere deklanşörüne ve hatta oyunlar için cihazın arkasında bir dokunmatik yüzeyin konulabileceği bile söyleniyor.

Apple’ın aldığı bu patent elbette bir sonraki iPhone’un tamamen dokunmatik yüzeylere sahip olacağını göstermiyor. Ancak, bu tür patentler firmaların gelecek vizyonunu ortaya koyması açısından önemli. Dolayısıyla yakında iPhone’lardaki fiziksel tuşların tamamen kalktığını görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8918 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, katlanabilir iphone ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim