Ajan Portakal gibi yaprak döken maddelerin Vietnam'daki ormanlara dökülmesinden Körfez Savaşı sırasında yanan petrol kuyularına ve Gazze'de bombalanan akiferlerin kirlenmesine kadar, çevresel yıkım uzun süredir çatışmanın bir yan ürünü olmuştur. Daha az konuşulan ise savaşın ve ordunun iklim krizi üzerindeki etkisi. Bunun nedeni kısmen, askeri emisyonların 1997 Kyoto Protokolü'nden başlayarak uluslararası iklim anlaşmalarından büyük ölçüde muaf tutulmasıdır.
Boston Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü ve Savaş Maliyetleri projesinin eş direktörü Neta C. Crawford, "ABD ordusu, kısıtlanarak kendi üstünlüğünü sınırlamak istemedi" dedi. 1990'da Sovyetler Birliği'nin çöküşünün ardından ordu, emisyon kısıtlamalarının yeni elde ettiği "küresel hegemonyasını" feda edeceğinden korktu. Ancak Crawford, "Pentagon Yakıt Kullanımı, İklim Değişikliği ve Maliyetleri" konulu makalesinde, "ABD ordusu bir ulus olsaydı, dünyanın en büyük 50 sera gazı salıcısından biri olurdu ve bu onu İsveç veya Danimarka'nın üzerine koyardı" diyor.
İşin tuhaf yanı ise savaşların bu etkilerini gördükten sonra ilk akla gelen tartışma Amerika'nın Afganistan'daki savaş araçlarının güneş enerjisiyle çalışması gerektiği üzerine oluyor. Burada da tartışma "neden savaş" yerine savaşın daha "ekolojik" bir çerçevede yürütülmesi. Gelecekte belki de savaşlar iklim krizine daha duyarlı olabilecek ancak yine de savaştan vazgeçilmeyecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.