Anlık Bildirim

Kripto paralar için düzenlemeler son aşamaya geldi

Bakan Lütfi Elvan ülkemiz için fırsat oluşturacak bir vergilendirme programının üzerinde çalışıldığını ve acele etmek istemediklerini belirtiyor. Pek çok kurum bir araya gelmiş durumda.

Kripto paralar için düzenlemeler son aşamaya geldi Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında dolandırıcılık ve güvensizlik ortamının oluşması devletleri de harekete geçirdi. Manipülasyonların ve mağduriyetlerin önüne geçmek adına pek çok devlet düzenlemeler yapmış durumda. Ülkemizde de bu anlamda önemli adımlar atılıyor. 

Kripto para düzenlemesi ne zaman?

Geçtiğimiz aylarda MASAK kripto para borsalarının müşterilerine ait tüm verileri talep etmişti. Sonrasında kripto paraların ödeme ve aracı işlemlerde kullanılması yasaklandı. Son olarak da belirli bir meblağ üzeri veya şüpheli işlemlerin MASAK’a bildirilmesi zorunlu hale getirildi. 

Bunların haricinde bir vergilendirme çalışması da var. Bakan Lütfi Elvan kısa süre önce CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda kripto paraların yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve alım-satım yapan insanların kötü niyetli olmadıklarını belirtti. 

Vergilendirme konusunda ise SPK, BDDK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ortaklığında çalışmalar yapılıyor. Kripto varlıkların tanımlanması ve borsaları yükümlülükleri gibi ayrıntıların yanında vergilendirme için de dünyadaki örnekler inceleniyor. 

Bakan Elvan taslak metninin son aşamaya geldiğini ancak tam olgunlaşmadığını belirtiyor. Acele etmek istemediklerini dile getiren Elvan ülkemiz için fırsatlar sunacak bir kanun olmasını istediklerini vurguluyor. Bu bakımdan kripto para kanunun yıl bitmeden kabul edilmesi yüksek ihtimal gibi duruyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17789 kez okundu.
40 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kripto para vergisi, Bitcoin (BTC) ve
2 etiket daha ethereum Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim