Anlık Bildirim

Kuryelere yeni düzenleme geliyor: Süre taahhüdü ortadan kalkacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kuryelere yönelik yeni taslak düzenlemesini paylaştı. Kuryelere pekçok düzenleme getirilecek. Kuryelerin ve müşterilerin yaşadığı birtakım sorunlar giderilecek.
Kuryelere yeni düzenleme geliyor: Süre taahhüdü ortadan kalkacak Tam Boyutta Gör
Yemek, market ve kargo taşımacılığı yapan motokuryelerin yaygınlaşmasıyla birlikte hem kuryeler hem de trafik için birtakım sorunlar baş göstermeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yaşanan sorunları gidermek için taslak düzenleme hazırladı. Taslakta son değişikliklerin yapıldıktan sonra yeni kuralların yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Yönetmelikle birlikte kuryelere ve kurye işletmelerine yetki belgesi zorunluluğu getiriliyor. Mevzuata uymayanlara idari para cezası ve yetki belgesinin iptali gibi cezalar uygulanacak.

Süre taahüdü kalkıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişik öngören taslak düzenlemenin 12. maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“P1 ve P2 yetki belgesi sahipleri teslim aldıkları kurye gönderini taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan makul bir sürede alıcısına ulaştırmakla yükümlüdür. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 10 uyarma verilir.”

Bu maddenin yürürlüğe girmesinin ardından teslimat süresi hakkındaki taahhütler ortadan kalkacak. “30 dakikada kapında” gibi ifadeler kullanılamayacak. Bu sayede kuryelere teslimat süresi hakkında baskı yapılamayacak. Ancak teslimat için saat aralığı hizmeti verilebilecek.

Kuryelerin gideceği reflektif yelek üzerinde “KURYE” ibaresi ve firmalarının U-Net numaraları görünür şekilde yazılacak. Yetki belgesi sahipleri, “teslimi mümkün olmayan adresler” için kurye gönderisi kabul etmeyecekler. Alıcıya teslim edilemeyen ürünler aynı süre içerisinde göndericisinde geri götürülecek. Kurye gönderisinin bozulabilir gıda olması durumunda gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacaklar. Motokurye şirketleri, çalıştırdıkları kuryelere mevzuata uygun koruyucu ekipman sağlamakla yükümlü olacak. Satılması, sevk edilmesi ve ticari yasaklanmış ürünler taşınamayacak.

Taslak düzenleme üzerinde son çalışmaların yapılması için sektör temsilcilerinin görüşleri alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2917 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kurye, ulaştırma ve altyapı bakanlığı ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim