Anlık Bildirim

Lamborghini yeni geliştirdiği motoru duyurdu: 6.5 litre, 700 beygir!

Sürekli elektrikli ve hybrid otomobil haberlerini verdiğimiz otomobil teknolojileri bölümünde şimdi de içten yanmalı motorların ulaştığı son noktalardan biriyle karşınızdayız. Volkswagen Group'un süper spor otomobil markası Lamborghini, Murcielago modelinin yerine geliştirmekte olduğu modelin motorunu hazırladığını açıkladı.

İtalyan otomobil üreticisinin bu yeni motoruyla ilgili çok fazla sayıda dedikodu olsa da sonuç beklenenden biraz daha farklı olmuş gibi görünüyor. Çeşitli kaynaklarda eski motorun güncelleneceği ve güç değerlerinde artış, emisyon-tüketim değerlerinde azalma olacağı belirtilse de Lamborghini mühendisleri temiz biz kağıtla çalışmaya başlamışlar ve yepyeni bir motor ortaya çıkmış. Bu yeni motorun eski motora göre ağırlığı azaltılarak 235 kg civarına çekilmiş. 12 silindirli 6.5 litre hacmindeki motor 8250 devirde 700 beygir ve 5500 devirde 690 NM tork üretebiliyor. Diğer teknik detaylar açıklanmasa da yeni otomatik şanzıman ve güncellenen egzoz sistemi sayesinde yakıt tüketim ve emisyon değerleri azaltılmış.

Yeni geliştirilen otomatik şanzıman sisteminin de çok iddialı olduğu belirtiliyor. Çift kavramalı şanzıman yerine tek kavramalı otomatikleştirilmiş şanzıman kullanmayı tercih eden Lamborghini mühendisleri, yeni şanzımanlarının çift kavramalı şanzımanları DSG'ye göre yaklaşık %50 daha hızlı vites değişimi yapabildiğini iddia ediyorlar. Otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman olduğu için boyut ve ağırlık konusunda da avantajlı olmasından dolayı 700 beygirlik motor ile iyi bir ikili olduğu belirtiliyor.

Lamborghini yeni geliştirdiği motoru duyurdu
Lamborghini yeni geliştirdiği motoru duyurdu
Lamborghini yeni geliştirdiği motoru duyurdu




Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20418 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lamborghini
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim