Anlık Bildirim

LG, görüşmeleri askıya aldı: Mağazalarında Apple ürünleri satmayacak

LG'nin mobil bölümünü kapatmasıyla beraber mağazalardaki boşalan raflarına Apple talip olmuş, bir ortaklık kurmayı teklif etmiş ve müzakerelere başlamışlardı. LG, şu an için görüşmeleri askıya aldı.

LG, Best Shop'larda Apple ürünleri satmayacak Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon pazarından çekilen LG'ye teklif götüren Apple, şirketin Güney Kore genelindeki perakende satış mağazalarında kendi ürünlerinisatma planlarını sundu. Konuya dair Apple'ın rakibi Samsung da dahil olmak üzere küçük ve orta ölçekli distribütörler tepki göstermişti. Tüm bu yaşananların ardından ortaya çıkan yeni raporlar LG'nin, mağazalarında Apple ürünleri satmayı askıya aldığını gösteriyor.

LG mağazalarında Apple ürünlerinin satışı

Mobil bölümünü kapatan LG'nin mağazalarındaki raflarının boş kalmasından dolayı Apple harekete geçmiş ve karşılıklı olarak kazanabilecekleri bir durumu sağlamak amacıyla geçtiğimiz ay müzakerelere başlamışlardı. Bu durumun teknoloji pazarında hızla yayılmasıyla beraber tepkiler de gelmeye başladı.

LG'nin ülke genelinde sahip olduğu 400'den fazla Best Shop perakende mağazalarında Apple ürünleri satacağı söylentilerine en büyük tepki Samsung tarafından geldi. Samsung, böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda iPhone kullanımının artacağını ve şirketin 5G telefon pazar payını etkileyeceğini düşünmesinden dolayı itirazlarda bulundu.

LG, mağazalarında Apple ürünleri satmayacak Tam Boyutta Gör

Küçük ve orta ölçekli perakendeciler de Apple ürünlerinin LG mağazalarında satılmaya başlanmasının işlerini aksatacağını belirttiler. Ayrıca Güney Kore hükümeti de özellikle pandeminin de olumsuz etkisiyle beraber piyasada bir dengesizlik oluşabileceğine ve haksız rekabetin yaşanacağını düşündüklerini söyledi.

Her taraftan eleştirilere ve itirazlara maruz kalan LG'nin, mağazalarında başka bir markanın ürünlerini satmaya başlamasının dikkatleri başka yöne çekeceğini ve kendi ürünlerinin satışlarının düşüreceği yönünde endişe duymaya başlamasıyla beraber görüşmelerin askıya alındığı bildirildi.

Ortaya çıkan son belgelere göre ortaklığı şu an için durduran LG ile Apple arasındaki görüşmelerin ne zaman devam edeceği veya devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim