Anlık Bildirim

Apple, kullanıcı verilerini çalıp Çin'e gönderen güvenlik uygulamasını App Store'dan kaldırdı

Apple, kullanıcı verilerini çalıp, Çin'deki bir sunucuya gönderen Adware Doctor adlı "güvenlik" uygulamasını App Store'dan kaldırdı. Gelişmenin detayları haberimizde...
Teknoloji devi Apple, Mac App Store'da oldukça popüler olan  Adware Doctor adlı bir anti-malware uygulamasını, kullanıcıların izni olmadan tarama geçmişi ve diğer hassas bilgilerini toplayıp Çin'deki bir sunucuya gönderdiği gerekçesi ile kaldırdı.

Veriler history.zip dosyasına kaydediliyordu

Adware Doctor, Mac'inizi zararlı yazılımlardan koruduğunu iddia eden bir koruma programı olarak tanıtılsa da işin iç yüzünün hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Üstelik uygulama Mac App Store'da en çok satılan uygulamalar listesinde 4.8 puan ve 7 binden fazla değerlendirme ile birinci sırada yer alıyordu. Bu durum ilk olarak Adware Doctor'ın Chrome, Safari ve Firefox tarayıcılarından kullanıcının tarama geçmişini, çalışan işlemlerin bir listesini ve App Store arama geçmişini kaydettiğini farkeden Privacy 1st şirketindeki bir güvenlik uzmanı tarafından farkedildi. 

Kaydedilen bu bilgilerin history.zip adlı parola korumalı bir zip dosyasına kaydedildiğini keşfeden güvenlik uzmanı, dosyanın Çin'de yer alan adscan.yelabapp.com adlı uzak bilgisayara gönderilecek şekilde ayarlandığını da belirledi. Tüm bunlarla ilgili bir video da çeken uzman, Adware Doctor'ı hemen Apple'a bildirdiklerini, geç kalınmış olsa da şirketin bu uygulamayı Mac App Store'dan kaldırdığını ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim