Anlık Bildirim

Martı, ABD'li yapay zeka şirketi Zoba'yı satın aldı: Yapay zekayla maliyetler düşecek!

Elektrikli scooter kiralama şirketi Zoba'yı satın aldığını duyurdu. Zoba'nın yapay zeka platformu sayesinde maliyetler düşürülecek ve gelirler artacak.          
Martı, ABD'li yapay zeka şirketi Zoba'yı satın aldı Tam Boyutta Gör
Yerli elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, ABD merkezli yapay zeka şirketi Zoba’yı satın aldı. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı. Martı, yapay zekadan destek alarak maliyetlerin düşmesini ve gelirlerin artmasını hedefliyor.

Zoba, ABD'deki Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Harvard mezunları tarafından kuruldu. Boston merkezli şirket tarafından 2023’ün son çeyreğinde gerçekleştirilen pilot projede, Zoba yapay zekası sayesinde araçların sürüş sayısında artış sağlandı ve bu durum şirketin kârlılığına olumlu katkı sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, iki tekerlekli elektrikli araç operasyonlarının gelirlerini artırma ve maliyetlerini düşürme çabaları kapsamında, birkaç optimizasyon yazılımı sağlayıcısı ile pilot projeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Öktem, Zoba'nın yazılımını kullanarak en iyi sonuçları elde ettiklerini kaydederek, şu açıklamalarda bulundu.

"Sürücülerimiz için araçlarımızın kullanılabilirliğini artırma ve saha operasyon maliyetlerimizi düşürme çabalarımızda en iyi sonuç veren yapay zeka destekli bu yazılımı bünyemize katmaktan heyecan duyuyoruz. Zoba'nın yazılımı, başlangıçta iki tekerlekli elektrikli araç operasyonlarını optimize etmek için oluşturulmuş olsa da Martı olarak bu sağlam temel üzerinden yolculuk paylaşım operasyonlarımızın tümünü daha da geliştirmeyi planlıyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim