Anlık Bildirim

MediaTek: Müşteriler Tayvan’da üretim yapmamızı istemiyor

Tayvanlı TSMC’nin Çin ile yaşanan gerilimin tam ortasında yer alması MediaTek müşterilerini kara kara düşündürüyor. Müşteriler üretimin Tayvan’dan taşınmasını istiyor. 
MediaTek Tam Boyutta Gör
Çin ve Tayvan arasında yaşanan gerilim Dünya politikasının haricinde yonga dünyasını da yakından ilgilendiriyor. Tayvan’da sektörün en büyük dökümcüsü TSMC’nin olması tedirgin edici ve o denli önemli ki ABD yetkilileri gerekirse tesislerin bombalanması fikrini ortaya atmıştı.

Tayvan’dan kaçış

Tayvan’ın en önemli yonga tasarımcısı MediaTek, bazı önemli yonga müşterilerinin risk almamak adına üretimi Tayvan dışına kaydırmalarını istediğini belirtti. Bu bakımdan MediaTek’in aynı kalitede üretim yapan farklı dökümcüler bulması gerekiyor.

MediaTek gelişmiş üretim süreçleri için TSMC ile ortak. Daha olgun süreçler ise GlobalFoundries tarafından üretiliyor. Ne var ki TSMC kadar verimli örneğin 4nm süreci bulabilmek zor. Samsung ve Intel de önemli yatırımlar yapıyor ancak TSMC kadar verimli olamıyor.

Diğer taraftan MediaTek ağırlıklı olarak Çinli üreticilere tedarik yapıyor. Bu bakımdan talebin Çinlilerden geldiğini söylemek yanlış olmaz ki biraz da politik bir durumun ortada olması ihtimali de var. Bakalım MediaTek buna nasıl bir çözüm bulacak?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim