Anlık Bildirim

MediaTek rekor gelirler elde ediyor

Eylül ayında rekor gelire imza atmayı başaran Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek’in üçüncü çeyrek mali tablolarında da beklenti yükseldi. Firma giderek devleşiyor.

MediaTek gelirleri

Önce mobil yonga pazarında liderliği rakibi Qualcomm’un elinden alan MediaTek yavaş yavaş gelir tarafında da vites arttırmaya başladı. Yüksek talep nedeniyle her ay elde edilen gelir artıyor. 

MediaTek’ten rekor Sonbahar 

MediaTek tarafından yapılan açıklamaya göre Eylül 2021 döneminde toplamda 1.71 milyar dolar gelir elde edildi. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 26.5 artış yaşanırken geçen aya göre ise yüzde 11.91 artış oldu. 

Yılın üçüncü çeyreğinde gelir beklentisi 4.68 milyar dolar civarına yükseldi. Yıllık bazda yüzde 34.7, çeyrek bazda ise yüzde 4.3 artış elde edilecek. 9 aylık gelir beklentisi ise 13 milyar dolara çıkmış durumda. Artış yüzde 60 üzerine çıkıyor. 

Foxconn’un sahibi Hon Hai ve TSMC ile birlikte MediaTek en büyük Tayvanlı firmalardan birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Akıllı telefon yongalarının yanı sıra tablet, Nesnelerin İnterneti, televizyon, ağ ekipmanları gibi ürünlere de yonga tasarlayan firma ayrıca Intel ve AMD ile özel iş birlikleri yaptı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim