Anlık Bildirim

İlaç şirketi Merck, COVID-19 hapı için FDA’ya acil kullanım onayı başvurusunda bulundu

Geçtiğimiz günlerde COVID-19 ilacının hastalığa karşı etkili olduğunu duyuran ilaç şirketi Merck, ilacın “acil kullanım onayı” alması için FDA’ya başvuru yaptığını açıkladı.

ABD merkezli ilaç şirketi Merck&Co, geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda ağızdan alınan COVID-19 ilacının yakında kullanılmaya başlayacağını, hastaneye yatışlarda ve ölüm oranlarında %50 oranında etki gösterdiğini duyurmuştu.

Merck, COVID-19 ilacı için FDA'ya başvurdu Tam Boyutta Gör

Şimdi de şirket, ilacın kullanımı için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) “acil kullanım onayı” için başvuru yaptıklarını açıkladı.

Eğer ilaç FDA tarafından onay alırsa COVID-19’a karşı ağızdan alınarak kullanılacak olan ilk ilaç olarak tarihe geçecek.

Şirket tarafından sağlanan ilaçla ilgili verileri inceleyecek olan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin önümüzdeki haftalarda “acil kullanım onayı” ile ilgili olumlu veya olumsuz bir açıklama yapması bekleniyor.

Merck, COVID-19 ilacı için FDA'ya başvurdu Tam Boyutta Gör

“Enfeksiyon oranları kontrol etmede işe yarayacak”

Uzmanlara göre molnupiravir isimli ilaç, insanların evde kullanabileceği bir hap olacağı için pandemi ile mücadelede çok büyük bir adım olabilir. ABD ve dünya çapındaki hastane yükleri azaltılabilir, bunun sonucunda da sağlık sistemleri daha zayıf olan ülkelere daha çok yardım gönderilebilir.

Yetkililer aşı olmanın virüse karşı korunmanın en iyi yolu olduğunu söylese de milyonlarca insan aşı olmaya karşı çıkmaya devam ediyor. Bu yüzden molnupiravirin gelecekte oluşabilecek enfeksiyon dalgalarını kontrol etmede kritik bir role sahip olabileceği ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim