Anlık Bildirim

Mark Zuckerberg, kemerleri daha da sıkma niyetinde: Binlerce kişi kovulacak!

Teknoloji dünyanın en büyükleri toplamda on binlerce çalışanını işten çıkardı. Bunlardan birisi olan Meta, görünüşe göre bu hafta içinde yine binlerce kişiyi işten çıkartacak.
meta işten çıkarma Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz birkaç ay içinde Meta, Google, Microsoft, Amazon ve IBM gibi çok sayıda büyük teknoloji kuruluşu geniş çaplı işten çıkarmalar yaptı. Kasım 2022’te Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, 11.000’den fazla kişiyi işten çıkarmıştı. Şimdi ise yeni bir işten çıkarma dalgası geliyor.

Binlerce kişi daha kovulacak

Bloomberg raporuna göre Meta, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor ve belirtilenlere göre işten çıkarmalar bu hafta içinde başlayabilir. Öte yandan Kasım 2022'den itibaren firmanın personel sayısının yüzde 13 azaldığını da belirtelim.

meta Tam Boyutta Gör
Meta CEO’su Mark Zuckerberg bir süre önce, bu yıl şirketin maliyetlerini düşürmeye odaklanacağını ve 2023′ü “Verimlilik Yılı” olarak belirlediğini söylemişti. Zuckerberg, Şubat ayında Meta’nın “performans göstermeyen veya artık önemli olmayabilecek projeleri sonlandırmayı” ve “kararları daha hızlı almak için orta düzey yönetim katmanlarını kaldırmayı” planladığını söyledi.

Bu arada Meta’nın metaverse için gerekli sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini oluşturmakla görevli Reality Labs bölümü dördüncü çeyrekte 727 milyon dolar gelir getirirken aynı zamanda 4.28 milyar dolar da kaybettirdi. Metaverse işine tonlarca kaynak ayrılırken yapay zeka alanına da yoğunlaşılacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim