Anlık Bildirim

Microsoft: Açık kaynaklı yazılım hakkında yanıldık

Microsoft'un açık kaynaklı kod devrimi sırasında aldığı tavır ve şimdiki hamleleri arasındaki büyük fark kimsenin gözünden kaçmasa da eski yöneticiler, konu hakkında yorum yapmıyordu.

Microsoft: Açık kaynaklı yazılım hakkında yanıldık Tam Boyutta Gör

Microsoft son yıllarda CEO Satya Nadella önderliğinde açık kaynaklı kodlarla yoğun şekilde ilgilenmeye başlamıştı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Brad Smith tarafından yeni yapılan bir açıklamayla Microsoft’un uzun süredir tarihin yanlış tarafında olduğu, açık kaynaklı koda karşı eski yönelimlerinin yanlış olduğu ifade edildi.

Microsoft’un 2001 yılındaki CEO’su Steve Ballmer, o zaman için de çok sayıda gazeteye kapak olacak şekilde Linux için “dokunduğu tüm fikri mülkiyete yapışan bir kanser” ifadesini kullanmıştı. Microsoft’ta 25 yıldır çalışan Brad Smith, bu ifadelerin yanlış olduğunu söyledi. Kendisi ayrıca Microsoft’un açık kaynaklı yazılımlara açtığı savaşlarda en çok rol alan avukatlardan biriydi.

Yapılan açıklamada ise hayatın değişmek gerektiğini öğrenecek uzun olduğunu söyleyen Smith, Microsoft’un değiştiğini belirtiyor. Açık kaynak projelerine yapılan katkı sıralamasında Microsoft, geçmişinin tam zıttı şekilde dünya şampiyonu konumunda ve Facebook, Docker, Google, Apache ve diğerlerini geride bıraktı.

Windows 10’un içinde tam bir Linux kernel bulunduracak Microsoft, bu hamlesiyle de açık kaynaklı yazılıma yatırımını göstermiş oldu. Firmanın gelecekte de açık kaynağa yatırım yapmaya devam etmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11243 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft açık kaynak, ubuntu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim