Anlık Bildirim

Microsoft, Cortana asistanının fişini çekiyor

Microsoft, bu yılın sonuna doğru Windows’ta Cortana sesli asistanının desteğini sonlandıracak. Firma artık yoluna modern yapay zeka destekli araçların gelişimiyle devam edecek.
Microsoft, Cortana asistanının fişini çekiyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, Windows'ta Cortana desteğini sonlandırıyor. Yazılım devi, bu yılın sonlarından itibaren "Windows'ta Cortana'yı artık bağımsız bir uygulama olarak desteklemeyeceğini" söylüyor. Microsoft, resmiyette olmasa da Cortana’yı zaten tozlu raflara kaldırmıştı. Özellikle üretken yapay zeka araçlarının Windows’a ve firmanın yazılımlarına entegre edilmesiyle fiiliyatta somut adımlar atılmıştı.

Elveda Cortana

Mayıs ayındaki Build konferansı sırasında Microsoft, görev çubuğunuzda yaşayacak ve Cortana'nın yaygın olarak piyasaya sürüldüğünde yaptığı her şeyi ve daha fazlasını yapmanıza yardımcı olmak için yapay zekayı kullanacak yeni Windows Copilot aracını duyurdu. Copilot ile birlikte esasında Cortana'nın Windows'taki kullanımının durdurulması da sürpriz olmaktan çıktı. Windows Copilot ise içerik özetleme, metni yeniden yazma, soru sorma, bilgisayarınızın ayarlarını yapma ve daha fazlası dahil olmak üzere kapsamlı bir araç olarak hizmet edecek.

Microsoft, Cortana asistanının fişini çekiyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, Cortana'yı ilk olarak 2015 yılında Windows 10'a getirdi ve sesli komutları kullanarak hatırlatıcılar ayarlamanıza, uygulamaları açmanıza ve sorular sormanıza olanak tanıdı. Ancak yıllar geçtikçe Microsoft, Cortana'yı Windows deneyiminden yavaş yavaş çıkarıyor. Dijital asistan, Windows 11'in piyasaya sürülmesiyle birlikte görev çubuğundaki yerini kaybetti. Microsoft ayrıca 2020 yılında iOS ve Android'deki Cortana uygulamasını kapattı ve Surface kulaklıklarında ve diğer cihazlarında Cortana desteğini sonlandırdı.

Microsoft'un Cortana'yı Windows'tan tam olarak ne zaman kaldıracağı belli değil. ortana Windows'tan kalkıyor olsa da Microsoft, Cortana'nın Outlook mobil ve Microsoft Teams üzerinden kullanılmaya devam edeceğini söylüyor. Ancak bunun çok uzun sürmeyeceğini belirtelim. Teams ve Outlook yakında yapay zeka ile daha derin bir entegrasyona girecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3101 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim