Anlık Bildirim

Microsoft, Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya devam ediyor

Microsoft Edge tarayıcı mevcut haliyle son derece işlevsel olsa da kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaramıyor. Öte yandan Microsoft, Edge’i baskın bir şekilde önermeye devam ediyor.
Microsoft, Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor Tam Boyutta Gör
İlk yayınlandığı zamandan günümüze Edge, oldukça evrildi ve neredeyse eksiksiz bir tarayıcı haline büründü. Fakat buna rağmen beklediği kullanıcı ilgisine ulaşabilmiş değil. Microsoft ise Edge’i neredeyse her platformda ön plana çıkarmaya devam ediyor ancak bu geri tepebilir.

Microsoft, Edge'i önermeye devam ediyor

Microsoft, Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor Tam Boyutta Gör
Microsoft, Edge’i kullandırmak için platform gözetmeksizin açılır pencereler dahil çeşitli araçlar ve öneriler kullanıyor. Eğer Outlook kullanıyorsanız Microsoft, iOS'ta sizi Edge’e geçmeye teşvik ediyor. Örneğin iOS platformunda Outlook'ta herhangi bir bağlantıyı tıkladığınızda açılır bir pencere ile Microsoft Edge kullanmanız öneriliyor.

 

Microsoft, Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor Tam Boyutta Gör
Benzer bir durum Windows’ta bile var. Edge tarayıcısını doğrudan Windows'ta görev çubuğunda tanıtan açılır pencereler gördük ve görmeye devam ediyoruz. Microsoft, kısa bir süre önce Edge'i varsayılan tarayıcı olarak kullanan ve "Edge bar"ı masaüstüne sabitleyenlere "Hediye kartları" sunmaya başladı.
Microsoft, Edge tarayıcısını ön plana çıkarmaya çalışıyor
Microsoft’un agresif Edge önerilerinin düzenleyicilerin radarına girebileceği söyleniyor. Bununla birlikte Edge tarayıcıyı kullananlara arada sırada mobil uygulamayı da indirmelerini öneren bir açılır pencere gösteriliyor. Geçmişte bu tür önerilerin geri teptiği görülmüş ve kullanıcılar bunlara tepki göstermişti.

Bu arada internet tarayıcıları pazarında şaşırtıcı olmayan bir şekilde Chrome'un hakimiyeti devam ediyor. Statcounter'ın verilerine göre Ocak 2023 itibariyle Chrome, yüzde 65,4'lük pazar payıyla açık ara lider konumda. Chrome'u yüzde 18,7 payıyla Safari takip ederken listenin üçüncü sırasında ise yüzde 4,4 ile Microsoft Edge bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim