Anlık Bildirim

Microsoft da kendi metaverse'ünü kuruyor: İşte Microsoft'un ilk planları

Facebook'un ismini değiştirmesi ve metaverse'e gireceğini açıklamasının ardından bir haber de başka bir teknoloji devi Microsoft'tan geldi.                       

Microsoft kendi emtaverse planlarını açıkladı Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Facebook, şirketin adını Meta olarak değiştirdi ve metaverse'ü duyurdu. Geçtiğimiz saatlerde bir başka teknoloji devi Microsoft'tan kendi metaverse'ü ile ilgili bir haber geldi.

Microsoft, Metaverse'e Giriyor

Dün akşam saatlerinde Ignite konferansı sırasında konuşan Microsoft, metaverse planlarından bahsetti. Söylediklerine göre Microsoft şu anda Microsoft Teams sohbet yazılımının, çalışanların dijital avatarları kullanmasına ve Elektronik Tablolar gibi Microsoft Office dosyalarını sanal bir dünyada paylaşmasına izin verecek alternatif bir sürümünü hazırlıyor. Bu sürümün 2022'nin ikinci yarısında çıkması bekleniyor.

Microsoft aynı zamanda yeni Mesh teknolojisini kullanarak, Microsoft'un kendi HoloLens'i de dahil olmak üzere birden fazla VR ve AR başlığında paylaşılabilir sanal dünyalar yaratmak istiyor. VR/AR başlığı olmayan çalışanlar, bu sanal dünyalara normal 2D monitörler ile erişim sağlayabilecek.

Xbox da Metaverse Planlarına Dahil

Açıklama esnasında en dikkat çeken kısım ise oyuncular için geldi diyebiliriz. Microsoft, Xbox'ı da metaverse planlarına dahil edecek ve üç boyutlu dünyalar yaratacak.

CEO Satya Nadella "Bizden kesinlikle oyunlar üzerinde çalışmamızı bekleyebilirsiniz. Halo'yu bir oyun olarak düşündüğünüzde, bu bir metaversedir. Minecraft bir metaverse'dir ve Flight Sim de öyle. Şu an çin bunların iki boyutlu olduğunu söyleyebiliriz ama asıl soru bunu 3 boyutlu evrene götürebilir miyiz? Biz de kesinlikle bunu yapmayı planlıyoruz." dedi.

Kaynakça https://www.videogameschronicle.com/news/microsoft-says-its-planning-3d-metaverse-applications-for-xbox/ https://www.ign.com/articles/microsoft-metaverse-announcement Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim