Anlık Bildirim

Microsoft'un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard anlaşması soruşturmaya takıldı

Microsoft'un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard anlaşması İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA) tarafından inceleme altına alındı. Sektördeki rekabeti etkileyeceği düşünülüyor.

Microsoft'un Activision Blizzard anlaşması soruşturmaya takıldı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Ocak ayında dev bir anlaşma ile Activision Blizzard’ı satın alacağını duyuran Microsoft, satın alma girişiminde yeni bir engelle karşılaştı. Yeni anlaşma FTC tarafından incelenmeye devam ederken şimdi de İngiltere Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), 68.7 milyar dolarlık rekor anlaşmayla ilgili resmi bir soruşturma başlattı.

Sonuçlar 1 Eylül tarihinde açıklanacak

CMA yaptığı açıklamada, "anlaşmanın rekabete zarar verip vermeyeceğini ve örneğin daha yüksek fiyatlar, daha düşük kalite veya daha düşük seçenek yoluyla tüketiciler için daha kötü sonuçlara yol açıp açmayacağını dikkate alacağını" bildirdi. Ayrıca CMA, Activision Blizzard ve Microsoft’un oyun ve teknoloji alanında dünyanın en büyük şirketleri olduğu düşünüldüğünde, yeni anlaşma konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte CMA tarafından 20 Temmuz’a üçüncü taraf çıkar gruplarıyla görüşmeler gerçekleştirilecek ve ilk inceleme sonucu en geç 1 Eylül tarihine kadar açıklanacak. Yeni anlaşmanın onaylanması halinde Microsoft'un Tencent ve Sony’nin ardından dünyanın en büyük üçüncü oyun şirketi olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3697 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, activision blizzard ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim