Anlık Bildirim

Microsoft, Xbox konsollarını yıllardır zararına satıyor

Apple ve Epic Games arasındaki dava gergin bir şekilde devam ediyor. Şimdi de Microsoft'un Xbox konsollarından hiçbir zaman kâr elde etmediği açıklandı.

Microsoft, Xbox konsollarını yıllardır zararına satıyor Tam Boyutta Gör

Apple ve Epic Games arasındaki dava devam ediyor ve her geçen gün konuyla alakalı alakasız yeni belger ortaya çıkıyor. Bu sefer ortada bir belge olmasa da Xbox iş geliştirme başkan yardımcısı Lori Wright, dikkate değer bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz saatlerde Epic - Apple arasındaki dava devam ederken Epic Games avukatı Wes Earnhardt, Xbox iş geliştirme başkan yardımcısı Lori Wright'a Microsoft'un "Xbox konsollarındaki kâr marjı ne kadar?" diye sordu. Lori Wright ise "Hayır, Konsolları zararına satıyoruz. Microsoft konsollardan hiçbir zaman kâr elde etmedi." yanıtını verdi.

Şirketlerin konsolları zararına satışla çıkardıkları aslında bir süredir bilinen bir durum. Örneğin son çıkan belgelerde Sony'nin donanım tarafından 1.7 milyar dolar zararı bulunurken, yazılım tarafında 4.1 milyar dolar kârı bulunuyor. Şirketler uzun zamandır aynı Sony gibi yazılım tarafından gelir elde ediyor. 

Şu anda da hem PlayStation 5 hem de Xbox Series zararına satılıyor. Ancak bir süre sonra kâra geçmeye başlayacaktır. Nintendo ise Switch için biraz daha aykırı yönde giderek, konsolun kâra geçme süresini diğer şirketlere göre daha kısa tuttu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12965 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim