Anlık Bildirim

Milli piyade tüfeği MPT-76’nın hafifletilen versiyonu göreve hazır

Milli piyade tüfeği MPT-76, 400 gram hafifledi. Hafifleyen tüfeğe MPT-76 MH adı verildi. Hafifletilen tasarımın negatif etkisi olmadı.

Milli piyade tüfeği MPT-76’nın hafifletilen versiyonu göreve hazır Tam Boyutta Gör

Milli piyade tüfeği MPT-76’nın modifiye işlemleri başarıyla tamamlandı. MPT-76’nın daha hafif versiyonu, güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale getirildi. Yeni versiyon MPT-76 MH olarak isimlendirilecek.

MPT-76 MH, 400 gram hafifledi. Böylece tüfeğin ağırlığı yaklaşık 3 kilo 750 gram oldu. Sahadan gelen talepler doğrultusunda silahın hafifletilmesi istenmişti. Tasarımdaki güncellemelerle diyet sağlandı.

MPT-76 MH, hafiflerken herhangi bir özellik kaybı yaşamadı. 7,62 mm kalibrelik mermiden besleniyor. 20 mermilik şarjöre, 786 mt/sn namlu çıkış hızına,  600 metre etkili menzile sahip. -40 ve 65 derece sıcaklıkta, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta bile sorunsuz olarak çalışmaya devam eden tüfek ile dakikada 650 atım yapılabilmektedir. Yarı ve tam otomatik olarak iki farklı atış modu mevcut.

MPT-76 MH, tüm parçaları ve tasarımı yerli olarak Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Sarsılmaz ve Kale Kalıp tarafından üretiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14575 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
MPT-76 mh, mkek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim