Anlık Bildirim

MediaTek'in hızlı yükselişi, Qualcomm'un pazar payını giderek azaltıyor

Pandeminin sebep olduğu çip sıkıntısı artmaya devam ederken, MediaTek mobil yonga pazarında büyük bir ilerleme gösterdi. Qualcomm için işler giderek zorlaşıyor.

Mobil yongalar arasında rekabet kızışıyor: MediaTek yükselişte Tam Boyutta Gör

Counterpoint Research, yeni küresel akıllı telefon işlemcileri ve modem pazar payı verilerini paylaştı. Birinci çeyrekte yakalanan yüzde 35’lik artışı, ikinci çeyrekte yüzde 43’e yükselten MediaTek, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Şirketin rakibi olarak görülen Qualcomm'un ise, birinci çeyrekte kazandığı yüzde 29'luk pay, ikinci çeyrek ile beraber yüzde 24'e düştü.

MediaTek yükselişi sürüyor

MediaTek, Helio çipsetleri ile beraber 100 milyondan fazla akıllı telefona ulaşarak Aralık 2020 tarihinde Qualcomm’u geride bıraktı. Şirketin büyümesindeki en önemli artışın, uygun fiyat ile sunduğu 5G LTE yonga setleri olduğu söylenirken 5G pazarının da yüzde 30’unu ele geçirmeyi başardı.

Mobil yongalar arasında rekabet kızışıyor: MediaTek yükselişte Tam Boyutta Gör

MediaTek’in hızlı bir şekilde yükselse de Qualcomm, 5G yonga seti pazarında yüzde 55’lik bir üstünlüğe sahip. Bu üstünlüğün yanı sıra artan çip sıkıntısı ile baş etmeye çalışan şirket, üst segmentte büyük darbeler almaya devam ediyor. Çip sıkıntısından en az etkilenen şirketin Apple olduğunu düşünürsek, Qualcomm'un tedarik sıkıntılarını çözememesi daha çok değer kaybetmesi ile sonuçlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim