Anlık Bildirim

Mozilla, Firefox Lite tarayıcı desteğini sonlandırdı

Mozilla, popüler internet tarayıcısı Firefox'un daha hafif bir sürümü olarak piyasaya sürdüğü Firefox Lite için artık destek sunmayacak.

Mozilla, Firefox Lite tarayıcı desteğini sonlandırdı Tam Boyutta Gör

Birçok şirket kendi uygulamalarının Lite sürümlerini düşük kaliteli donanımlar için yayınlasa da bazıları beklentilerin gerisinde kalıyor. Mozilla, birkaç yıl önce tanıtılan ve "klasik" Firefox'un daha az kaynak harcayan bir sürümü olması beklenen Firefox Lite desteğini sonlandırdı.

Hafif tarayıcı, ilk olarak 2017'de Endonezya için Firefox Rocket adı altında tanıtıldı. Sürümün hızlı çalışması ve gereksiz veri kullanımını en aza indirmesi gerekiyordu. Bir yıl sonra Mozilla, adını Firefox Lite olarak değiştirdi, zira yazılımın amacına daha yakındı.

Mozilla, Firefox Lite tarayıcı desteğini sonlandırdı Tam Boyutta Gör

Zamanla şişirilmiş bir sürüm haline geldi

Bununla birlikte, 2020'ye gelindiğinde, "hafif" tarayıcı, birçok yönden artık şişirilmiş bir sürüm haline geldi. Geçen Şubat ayında, uygulama seyahat etmeyi sevenler için ek işlevler aldı, ancak tam anlamıyla bir ay sonra geliştirici ilgili tüm hizmetleri kaldırdı. Başka bir deyişle, her güncelleme tarayıcıyı daha da kullanışsız hale getirdi.

Son olarak Mozilla, klasik Firefox'un güncellenmiş halinin, Lite sürümünün yerini alacak kadar çevik olduğundan, yazılım desteğinin sona erdiğini duyurdu. Kullanıcılar şimdilik eski uygulamayı kullanabilse de, güncellemeleri almayacak ve artık Google Play mağazasından indirmek mümkün olmayacak. Tüm yaşam döngüsü boyunca, Firefox Lite, 5 milyon kez indirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim