Anlık Bildirim

Musk’un insansı robotu Tesla Bot, artık arkadaşlarıyla yürüyebiliyor

Elon Musk’un olukça önem verdiği insansı robot Tesla Bot için yeni bir video paylaşıldı. Video, Tesla Bot’un yavaş ancak emin gelişimini göstermesi açısından hayli dikkat çekici.
Musk’un insansız robotu Tesla Bot için yeni video paylaşıldı! Tam Boyutta Gör
Tesla, geçtiğimiz yılın sonlarında Optimus kod adlı insansı robot Tesla Bot’u resmen tanıtmıştı. Henüz tanıtımın üzerinden çok geçmemiş olmasına rağmen Tesla Bot’un gelişimini gösteren yeni bir video paylaşıldı. Yayınlanan videoyu baktığımızda Tesla Bot’un sadece aylar için dramatik bir gelişim yaşadığını görmüyoruz ancak sürecin emin adımlarla ilerlediğini anlıyoruz.

Tesla Bot, emin adımlarla yürüyor

Musk’un insansız robotu Tesla Bot için yeni video paylaşıldı! Tam Boyutta Gör
Video, Tesla’nın ilk tanıtımlarında gördüğümüz bazı tökezlemeler olmadan (yavaşça) ileriye doğru yürüyen, üretime hazır bir şasi gibi görünen Tesla Bot'larının yeni görüntülerini gösteriyor. Robotlar görünüşe göre eşyaları toplamak ve nesneleri tanımak gibi başka şeyler de yapabiliyor. Musk, bu videoyu hissedarlar toplantısında paylaştı ve görüntülerin sadece bir gün önce bir araya getirildiğini iddia etti.

Tesla'nın insansı bir robot olarak tasarlanan Bot'u ilk olarak geçen yıl şirketin AI Day etkinliğinde ortaya çıkmıştı. O zamanlar Tesla, sahnede herhangi bir el işi yapmak bir yana, robotun zar zor yürüyebilen versiyonunu sergilemişti. Şimdi ise Tesla, biraz yavaş da olsa bağımsız hareket edebilen robotları gösteriyor.

Video, motor tork kontrolü, çevre keşfi ve ezberleme, insan tarafından izlenen hareketlerden yapay zeka eğitimi ve nesneleri manipüle etme dahil olmak üzere Tesla Bot projesindeki bazı özel güncellemeleri vurguluyor. Bir Tesla Bot'un bir konteynırdan nesneleri alıp ikinci bir konteynıra koyduğu gösterildi. Ve evet, bu halleriyle bile Tesla Bot’un gidecek daha çok uzun bir yolu var diyebiliriz. Ancak sadece 7 ayda elde edilen gelişim, Musk’ın hayallerinin çok da uzakta olmadığını gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim