Anlık Bildirim

NASA gelecekteki Ay görevleri için üç Orion uzay aracı daha sipariş etti

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis ay programının bir parçası olarak üç Orion uzay aracı tedarik etmek için Lockheed Martin ile bir sözleşme imzaladı.
NASA, Ay görevleri için üç Orion uzay aracı daha sipariş etti Tam Boyutta Gör
Artemis 6, Artemis 7 ve Artemis 8 görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandıkları bildiriliyor. Anlaşma duyurusu Lockheed Martin'in internet sitesinde yayınlandı.

Lockheed Martin, NASA'nın Orion programı için ana yüklenici durumunda. Şirket halihazırda iki uzay aracı inşa etmiş durumda. Bunlardan biri, Ay'ın yörüngesine otomatik olarak girip Dünya'ya dönmesi beklenen Artemis 1 görevinde kullanılacak. Şirket NASA'nın gelecekte üretilmek üzere altı Orion aracı daha sipariş etmesini bekliyor.

Bizi 2030'lara taşıyor

Lockheed Martin'de ticari sivil uzaydan sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdür Lisa Callahan anlaşmayla ilgili olarak: "Lockheed Martin, NASA'nın Artemis görevleri için Orion uzay aracı sağlamak üzere NASA ile ortaklık yapmaktan onur duymaktadır. Bu sipariş uzay aracı, görev planlaması ve desteği içeriyor ve bizi 2030'lara taşıyor." ifadelerini kullandı.

NASA, Ay görevleri için üç Orion uzay aracı daha sipariş etti Tam Boyutta Gör
Orion uzay araçlarından biri şu anda Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde dev bir Uzay Fırlatma Sistemi roketinin üzerinde bulunuyor. Artemis 2 ve Artemis 3 görevleri için tasarlanan gemiler ise montaj aşamasında. Şirket ayrıca Artemis 4 ve Artemis 5 görevleri için de Orion gemileri üzerinde çalışmaya başladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim