Anlık Bildirim

NASA, bir Mars gününün hızlandırılmış halini paylaştı

Mars'taki Güneş kavuşumu nedeniyle görevlerine ara veren NASA’nın Curiosity keşif aracı, üzerindeki kameraları farklı bir amaç için kullandı: İşte bir Mars gününün hızlandırılmış görüntüsü.

Birkaç hafta önce NASA, Mars’da bulunan robotik araçlarının görevlerine ara vermişti. Bu ara, "Mars - Güneş kavuşumu" nedeniyle verildi. Güneş kavuşumu, yıldızımızın Dünya ile gezegen arasına girmesi olarak tanımlanıyor. Bu yaşandığında Dünya ile Mars arasındaki iletişimde bozulmalar yaşanabilir, dolayısıyla iletişim süreli olarak duraklatılıyor. NASA ise duraklama dönemince Curiosity keşif aracının kameralarını çalışır durumda tuttu. Curiosity, 12 saat boyunca Güneş’in geçişini kaydetti.

Mars’ın 1 günü

Curiosity, görüntüleri 25 Kasım'da kavuşum sona erene kadar sakladı. Öte yandan NASA’nın bu girişimi elbette sadece Kızıl Gezegen’in bir gününü kaydetmek değildi. Buradaki amaç, ortaya çıkabilecek herhangi bir hava olayını yakalayıp yakalayamayacağını görmekti. Bu gerçekleşmedi, ancak Curiosity'nin 8 Kasım'da çektiği görüntüler hala oldukça büyüleyici. Bu görüntüler, aracın ön ve arka tarafında bulunan Hazcam adlı kameraları tarafından çekilen fotoğraflardan oluşturuldu.

Curiosity'nin Hazcam'leri normalde sürücülerin gezgin için tehlikeli olabilecek arazilerden kaçınmasına yardımcı olmak için kullanılıyor. Ancak Curiosity, 25 Kasım'a kadar görevine ara verdiğinden bu kameralar daha özgür bir şekilde kullanılabildi. Curiosity, Mars'ın Sharp Dağı'nın eteklerindeki konumundan sabah 5:30'dan akşam 5:30'a kadar kayıt yaptı. O ve diğer Mars kaşifleri o zamandan beri normal faaliyetlerine devam ediyorlar.

Kaynakça https://www.engadget.com/nasas-curiosity-rover-snapped-this-dreamy-timelapse-of-a-martian-day-175701537.html https://www.nasa.gov/missions/mars-science-laboratory/curiosity-rover/nasas-curiosity-rover-captures-a-martian-day-from-dawn-to-dusk/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
128671 kez okundu.
3 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, Mars ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim