Anlık Bildirim

NASA: Elon Musk’ın son dönemdeki tavırları işimizi zorlaştırabilir

Elon Musk’ın son dönemde Twitter ile sıkça anılması ve mesaisinin tamamını neredeyse buraya ayırması, 2025 yılında Ay yüzeyine inecek NASA’nın yöneticilerini endişelendiriyor. 
SpaceX Tam Boyutta Gör
Bir dönem Tesla veya SpaceX firmalarında ortaya koyduğu başarılarla anılan Elon Musk, bugün Twitter satın alımıyla gündeme geliyor ve zaman zaman da yuhalanıyor. NASA ise iş ortağının umarsızlığından rahatsız.

NASA endişe ediyor

NASA yöneticisi Bill Nelson’un sürekli Twitter ile ilgilenen Elon Musk’ın SpaceX bünyesinde bulunan Artemis görevi ihalesinin aksayabileceğinden endişe ediyor. Nelson geçen hafta operasyon şefi Gwynne Shotwell ile bir araya geldi. 2002 yılından bu yana SpaceX firmasında olan Shotwell günlük operasyonlardan sorumlu ve firmanın bugünlere gelmesinde pay sahibi.

Nelson özellikle Elon Musk’ın farklı işlerle uğraşması nedeniyle ihalelerde bir aksama olacağına dair endişelerini Shotwell ile paylaştı. Shotwell’in kesinlikle böyle bir şeyin olmayacağına dair güvence verdiği ve Nelson’un da cevaptan tatmin olduğu ifade ediliyor.

SpaceX, aldığı ihale ile 2025 yılı sonlarında Artemis 3 görevine katılan astronotları Ay yüzeyine indirecek. Zaten gecikmelerle boğuşan NASA, bir de Elon Musk’ın sebep olacağı gecikmelerle uğraşmak istemiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim