Anlık Bildirim

Türkiye'deki video akış hizmetlerinin istatistikleri açıklandı: Blu TV, Netflix'in önünde

JustWatch'un paylaştığı istatistikler sayesinde Türkiye'deki video akış platformlarının istatistikleri belli oldu. Liderlikte bir süredir olduğu gibi BluTV'yi görüyoruz.

Video akış platformları artık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir hayli önemli bir yere sahip. Özellikle son dönemde HBO Max'in Türkiye'ye geleceğini açıklamasının ardından işler ülkemizde de iyice kızışacak gibi duruyor.

JustWatch da geçtiğimiz saatlerde Türkiye'deki video akış platformlarına dahil bazı istatistikler paylaştı. İstatistiklere baktığımızda aslında bir süredir devam eden BluTV liderliğinin devam ettiğini görebiliyoruz. Tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

Netflix, BluTV ve Prime Video'nun Türkiye istatistikleri Tam Boyutta Gör

2021 yılının üçüncü çeyreğinde BluTV, Türkiye'deki pazar liderliğini devam ettiriyor. İkinci sırada ise yüzde 32 ile Netflix, üçüncü sırada da yüzde 18 ile Prime Video geliyor. Diğer platformlara göre biraz daha farklı bir tarza sahip olan MUBI ise yüzde 7 ile dördüncü sırada. Geçtiğimiz çeyreğe göre Netflix, yüzde 2 büyüyerek arayı kapatırken MUBI de yüzde 1'lik bir büyüme gösterdi. Yine de Türkiye pazarındaki ik üç ismin, pazarın komple yüzde 90'ını oluşturduğunu da belirtelim. 

Pazar payındaki aylık değişimin olduğu tabloyu da aşağıda bulabilirsiniz. HBO Max'in ve özellikle Disney+'ın Türkiye pazarıan girmesi ile birlikte ne gibi sonuçlar ortaya çıkacak gerçekten büyük bir merak konusu.

Netflix, BluTV ve Prime Video'nun Türkiye istatistikleri Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10718 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, blutv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim