Anlık Bildirim

Nintendo Switch çip krizinden ağır etkileniyor

Nintendo Switch konsol serisi hedefindeki yıllık satış rakamlarına ulaşabilmek için büyük çaba sarf ediyor ancak artan maliyetler faaliyet kârını eritmeye başladı. 

Nintendo Switch Tam Boyutta Gör

Tüm sektörleri ağır bir şekilde etkileyen küresel çip krizi konsol dünyasını da es geçmiyor. Sektörün en popüler konsolu ünvanını koruyan Nintendo Switch krizden fazlaca etkileniyor.

Nintendo Switch ne kadar sattı?

Nintendo tarafından yapılan açıklamaya göre Nintendo Switch geçen yılın son çeyreğinde 5.34 milyon satış yaptı. Lite versiyonu 1.34 milyon adet satarken OLED versiyonu da 3.99 milyon seviyesinde açılışını yaptı. Lite ve orijinal versiyonun geçen yıla göre düşüş yaşadığı gözlemlenirken OLED versiyonu öne çıkmayı başarmış. Toplamda ise 81.68 milyon Nintendo Switch, 17.87 milyon Lite versiyonu ve 3.99 milyon da OLED versiyonu satılmış.

Önemli satış rakamlarına rağmen çip krizi nedeniyle yükselen üretim maliyetleri faaliyet kârını eritmeye başladı. Nintendo son çeyrekteki düşüşü bir şekilde karşılamaya ve Mart ayında sona erecek 12 aylık dönemde 23 milyon satış hedefini tutturmaya çalışacak.

Bununla birlikte Nisan ayında başlayacak yeni 12 aylık dönemde Nintendo daha da zorlanacağını düşünüyor. Özellikle OLED versiyonun üretiminde maliyetler oldukça yüksek seyrediyor. Bu bakımdan çip krizinin gidişatı firmayı da derinden etkileyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim