Anlık Bildirim

Nintendo Switch hackerı Gary Bowser hapis cezası aldı

Nintendo Switch ağırlıklı olmak üzere pek çok konsol modelinin kırılarak ücretsiz oyun veya ek depolama gibi yetenekler kazanmasını sağlayan Team Xecuter ekibinden Gary Bowser ceza aldı.

Nintendo Switch Tam Boyutta Gör

Korsan üretim tarihinin en önemli olaylarından birisi olarak gösterilen Team Xecuter hacker grubu davasında Gary Bowser isimli şahıs 40 ay hapis cezası aldı. Ceza Nintendo’nun başarısı olarak gösteriliyor.

Team Xecuter olayı

Oyun fiyatlarının nispeten yüksek olması nedeniyle oyun konsollarında jailbreak diyebileceğimiz kırma olayları oldukça popüler. Bununla birlikte konsol üreticileri ve oyun geliştiricileri korsanlara karşı son derece agresif. Özellikle yeni konsolların internet yeteneğinin artması sonrasında jailbreak olaylarının üzerine daha etkili bir şekilde gidiliyor ve güncellemeler ile açıklar kapatılıyor. Ayrıca bugüne kadar açılmış pek çok dava mevcut.

Bunlardan en bilineni Nintendo Switch konsolunu kırabilen farklı cihazlar geliştirmiş Team Xecuter grubuna karşıydı. Aslında PS ve Xbox için de kırma cihazları var ancak Nintendo açtığı tazminat davalarıyla gündemdeydi. Ücretsiz oyun oynama veya ek depolama gibi farklı çözümler sunan bu ekip açık kaynağı savunduğu için topluluklar tarafından destek görmüştü ancak işi ticaret dökünce bu desteği kaybetti. Bugün halen Team Xecuter tarafından geliştirilmiş pek çok cihaz piyasada bulunabiliyor.

2020 yılında 3 kişilik bu ekip tutuklanmıştı. Pazarlama kısmını üstlenen Gary Bowser bu hafta açıklanan karar ile 40 ay hapse mahkum edildi. Bowser 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyordu. Kolluk kuvvetlerine çetenin çökertilmesi konusunda yardım ettiği için cezası azaltıldı. Sattığı cihazlar nedeniyle oyun geliştiricilerinin 65 milyon dolar zarar ettiği ifade ediliyor.

Bowser ayrıca Nintendo ile olan davasında da toplamda 14.5 milyon dolar tazminat ödemeye razı oldu. FBI halen Bowser’ın sebep olduğu zararların etkilerini araştırmaya devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4989 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nintendo switch, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim