Anlık Bildirim

Nvidia, Arm'ı satın almaktan vazgeçti

Önemli yonga teknolojilerini elinde bulunduran Arm'ı 40 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın almak için çalışmalar yürüten Nvidia, kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Nvidia, 40 milyar dolarlık Arm anlaşmasından vazgeçti Tam Boyutta Gör

13 Eylül 2020 tarihinde yaklaşık 40 milyar dolarlık bir anlaşma ile Arm'ı satın alacağını duyuran Nvidia, şirketin sahip olduğu teknolojilere erişim hakkına sahip olmayı planlıyordu. Google, Microsoft ve Qualcomm gibi birçok büyük şirket tarafından eleştiri yağmuruna tutulan anlaşma, ayrıca düzenleyici kurumlar tarafından da olumsuz yanıtlar aldı.

Nvidia'ya izin çıkmadı

FTC gibi düzenleyici kurumları ikna edebilmek için sayısız girişimde bulunan Nvidia'nın geçtiğimiz haftalarda anlaşmayı iptal edebileceği iddiaları gündeme gelirken Arm'ın şuanki sahibi SoftBank Group ve Nvidia'nın bugün, anlaşmanın tamamlanmasını engelleyen önemli düzenleyici zorluklar gerekçesiyle sözleşmeyi feshetmeyi kabul ettiği ortaya çıktı.

Verilen net kararın sonucunda sözleşmeden ayrılan Nvidia'nın 1,12 milyar dolarlık bir ücret ödemesi bekleniyor. Anlaşma hakkında “Bu iki büyük şirketi bir araya getirmeye çalıştıkları için Jensen'e ve NVIDIA'daki yetenekli ekibine teşekkür etmek ve onlara başarılar diliyorum” sözlerini dile getiren Softbank'ın Kurumsal Yetkili Temsilci Direktörü Masayoshi Son, Arm'ın halka arzı için hazırlıklara başlayacağını duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2727 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, arm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim