Anlık Bildirim

Nvidia RTX A serisi profesyonel dizüstülere geliyor

Profesyonel dizüstü ve mobil iş istasyonları için tanıtılan Nvidia RTX A serisi farklı segmentlere hitap ediyor. Turing mimarisine göre çıta biraz daha yükseltilmiş.

Nvidia RTX A4500 Tam Boyutta Gör

Nvidia’nın masa üstü iş istasyonları için geliştirdiği Ampere tabanlı RTX A serisi hızlandırıcılar dizüstüler için de geliyor. 6 farklı RTX A serisi ekran kartı farklı maliyet seçeneklerinde profesyonellere sunulacak.

Nvidia RTX A serisi neler sunuyor?

Nvidia RTX A serisi asıl olarak RTX 3000 serisi ile aynı grafik çekirdeklerini paylaşıyor. Masa üstünde GDDR6X yerine ECC GDDR6 bellek kullanılıyordu. Mobil tarafta ise ECC yer almıyor. Yani tek fark GDDR6 gibi görünüyor. Henüz enerji tüketimi konusunda bir açıklama yapılmadı.

Seride RTX A5500 amiral gemisi mahiyetinde. Hemen altında ise RTX A4500 yer alıyor. 5888 CUDA çekirdeği olan kartta 16GB GDDR6 bellek mevcut. RTX A3000 ekran kartı 4096 CUDA çekirdeği ve 12GB GDDR6 bellek ile geliyor.

Firma bir de en alt seviyeye ürün yerleştirmiş. RTX A500 ekran kartı 2048 CUDA çekirdeği ve 4GB GDDR6 bellek ile geliyor. Turing tabanlı versiyonlarına göre fark atmış diyebiliriz. Yakın dönemde RTX A serisini dizüstü bilgisayarlarda görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim