Anlık Bildirim

Nvidia, Rusya'dan çekiliyor: Tüm faaliyetler durdurulacak

Yarı iletken sektörünün dev isimlerinden Nvidia, Ukrayna işgali sebebiyle Rusya'daki faaliyetlerine son veriyor. Çalışanlar diğer bölgelerde işlerine devam edebilecek. 

Nvidia, Rusya'dan çekiliyor: Tüm faaliyetler durdurulacak Tam Boyutta Gör

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim, teknoloji şirketlerini de etkisi altına almaya devam ediyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Nvidia, pazartesi günü yaptığı açıklamayla Rusya'daki tüm faaliyetlerini tamamen durdurduğunu duyurdu. 

Çalışanlar başka ülkelere aktarılacak

Nvidia yaptığı açıklamada, Rusya’ya olan sevkiyatların zaten askıya alındığını ancak çalışanlar ve aileler için faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Açıklamalarının devamında ise ''son gelişmeler sonucunda Rusya’da etkin bir şekilde varlık gösteremediğini'' belirten şirket, ''Tüm çalışanlara diğer ülkelerdeki işlerine devam etme seçeneği verilecek'' sözlerini dile getirdi.

Bilindiği üzere teknoloji devi, Ukrayna işgalinin Şubat ayında başlamasından kısa bir süre sonra Rusya'ya olan sevkiyatlarını durduran diğer teknoloji şirketlerine katılmıştı. Günümüzde Rusya'da 240 çalışana ev sahipliği yapan şirket, artık tüm faaliyetlerini sona erdirecek. Öte yandan Rusya ile bağlarını kesen tek şirket Nvidia değil. Geçtiğimiz Haziran ayında IBM, Rusya'da bulunan personelleri ile yollarını ayırırken, Microsoft ise ekonomik koşulları suçlayarak Rusya'da 400'den fazla çalışanını işten çıkardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim