Anlık Bildirim

Nvidia ve Intel de SolarWinds kurbanı

SolarWinds Orion ağ trafiği yazılımını kullanan Nvidia ve Intel de sunucularında zararlı kodlar buldu. Saldırganlar herhangi bir veriye erişememiş ancak tehlikenin boyutu çok büyük.

Nvidia ve Intel de SolarWinds kurbanı

ABD Hazine ve Ticaret Bakanlıklarının ağına sızarak mesajlaşma trafiğini ele geçiren siber saldırıdan etkilenen diğer platformlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Microsoft’un ardından Intel ve Nvidia da saldırı kurbanı.

Saymakla bitmiyor

Kurumsal ağlardaki veri trafiğini izlemek geliştirilen SolarWinds Orion yazılımının Mart ayındaki güncellemesine hacker grubu tarafından sızıldığı ve bu sayede güncellemeyi kuran tüm sistemlere zararlı kodlar bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

SolarWinds ülkede oldukça popüler bir yazılım ve kurumsal veya özel 18 bin civarında müşterisi mevcut. Haliyle tüm müşteriler bu güncellemeyi kurduğu için zararlı kodlar da hepsine yayılmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un saldırıdan etkilendiği ortaya çıkmıştı. Şimdi Nvidia, Intel, Cisco, Belkin dahil 24 firmanın daha sunucularında zararlı kodlar bulduğu anlaşıldı. Bu firmalar kodların hemen kaldırıldığını ve herhangi bir zarara yol açmadığını belirtiyor.

ABD üst yönetiminin Rusya’yı suçladığı bu sofistike siber saldırıda daha pek çok kurum ve kuruluşun önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. Microsoft ise tüm müşterileriyle görüşmeler yaparak saldırının etkilerini anlamaya çalışıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim