Anlık Bildirim

Obama’dan ülkelere iklim değişikliği çağrısı: Kaybedecek zamanımız yok

Amerika Birleşik Devletleri’nin 44.başkanı Barack Obama, şu sıralarda devam eden BM İklim Zirvesi’nde bulunan yaklaşık 200 ülkeye harekete geçme çağrısında bulundu.

Eski ABD başkanı Barack Obama da iklim değişiklikleri ile mücadele için siyasi gücünü kullanmaya çalışıyor. Obama, 31 Ekim’de başlayan ve hâlâ devam eden Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde (COP26) bulunan yaklaşık 200 ülke hükümetine çağrıda bulundu.

Obama, COP26'ya katıldı Tam Boyutta Gör

Eski başkan ülkelere, emisyonları azaltma ve artan iklim hasarları ile ilgili konularda daha hırslı olma tavsiyesinde bulundu. Glasgow’da düzenlenen COP26, Obama’nın 2015’te Paris İklim Anlaşması’nın kabul edildiği zirveden sonra katıldığı ilk iklim zirvesi.

O zamandan beri devam eden iklim zirvelerinde pek iç açıcı sonuçlar ortaya çıkmıyordu. Hatta bir önceki ABD başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması’ndan çıkıldığını açıklamıştı. Ancak yeni başkan Joe Biden, anlaşmaya tekrar katıldıklarını duyurmuş ve ABD’nin iklim hedeflerine ulaşacağını söylemişti.

Bu sene yapılan zirve de bilim insanlarının kaybedecek zaman olmadığını söylemesinden ve ABD gibi sera gazı emisyonunun yüksek olduğu bir ülkenin anlaşmaya tekrar katılmasından dolayı ayrı bir önem taşıyordu. Bu yüzden de Obama, zirvede siyasi ağırlığını kullanmak istedi.

‘Kaybedecek zaman yok’

Obama’nın zirve ile ilgili tartışmalara katılmasının, hükümetlerin Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmada acil ve somut adımlar atması için yararlı olabileceği ifade ediliyor. 60 yaşındaki eski başkan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Bu konuda iyimserim. Bu kadar ısrar etmemdeki sebep; kaybedecek zamanımızın olmaması ve hükümetlerin derhal önlemlerini artırmasının gerekmesi.”

Önlem alınmazsa her şey için çok geç olacak Tam Boyutta Gör

Bilim insanları da Obama ile aynı fikirde. Uzmanlar önümüzdeki yıllarda önlemler artırılmazsa Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmanın çok zor olacağını ve dünyanın ‘geri dönülemez’ bir yola gireceğini söylüyor. Bu yüzden birçok ülkenin sera gazı emisyonlarını azaltması gerektiğinin önemle altı çiziliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5946 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Birleşmiş Milletler, barack obama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim