Anlık Bildirim

Siber saldırganlar şimdi de fitness uygulamalarına dadandı

Ödül vereceğini vadederek kullanıcılardan video reklamları izlemesini isteyen ve sayısız reklamdan sonra bile para çekimi yaptırmayan sahte uygulamalara dikkat. 
Android Tam Boyutta Gör
Normal gibi görünen uygulamaların kodlarına reklam yazılımları enjekte ederek haksız yere kazanç sağlayan veya sisteme izinsiz erişim elde ederek fidye isteyen uygulamaların ardından şimdi kullanıcıları kandıran uygulamalara dikkat çekiliyor.

Ödeme yapmayan ödeme garantili fitness uygulamaları

Son dönemde özellikle kripto para tarafında ödüllü fitness uygulamaları büyük ilgi görüyor. NFT tabanlı ayakkabılardan satın aldıktan sonra bu ayakkabının özelliğine göre adımlara orantılı olarak ilgili kripto para ödülleri dağıtılıyor.

Tespit edilen bazı uygulamalar ise kullanıcıları kandırıyor. Adım sayısına göre para ödülü vadeden uygulamalar çekim yapmak için video reklamların izlenmesi gerektiğini belirtiyor. Defalarca video izlenmesine rağmen ödül verilmiyor. Yani kullanıcı dolandırılmış oluyor.

Fitness uygulamalarından para kazanmak isteyen kullanıcıların öncelikle Coinmarketcap üzerinden bu kripto paraların sayfalarını ve topluluklarını bulmaları gerekiyor. Aksi takdirde sahte uygulamaların pençesine düşmeleri yüksek ihtimal. Google Play üzerinde 20 milyondan fazla indirilen 3 uygulamanın derhal silinmesi isteniyor.

  • Lucky Step
  • WalkingJoy 
  • Lucky Habit
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim