Anlık Bildirim

One UI 6.0 pil sağlık durumunu gösteren Android 14 özelliğini desteklemiyor

Samsung One UI 6.0 arayüzünün yeni Android 14 özelliklerinden birini destemediği ortaya çıktı. Yazılım akıllı telefonun pil sağlık durumu hakkında kapsamlı bilgi sunmuyor.

One UI 6.0 pil sağlığı il ilgili Android 14 özelliğini desteklemi Tam Boyutta Gör

Samsung One UI 6.0 güncellemesi, akıllı telefonun pil sağlık durumunu gösteren bir Android 14 özelliğini desteklemiyor. Bu bilgi, GalaxyClub tarafından Galaxy S23 üzerinde yapılan testler sonucunda doğrulandı.

Apple'ın iPhone'da sunduğuna benzer bir yaklaşımla geliştirilen bu yeni Android API'si, sadece pilin maksimum kapasitede mi yoksa yıpranmış mı olduğunu göstermekle kalmıyor aynı zamanda şarj döngülerini de sayabiliyor.

Ancak, One UI 6.0 sürümüyle Samsung'un bu bilgileri kullanıcı arayüzünde yerel olarak göstermediği ortaya çıktı. Aynı zamanda şirket bağımsız uygulamaların bu verilere erişmesini de engelliyor.

One UI 6.0 pil sağlığı il ilgili Android 14 özelliğini desteklemi Tam Boyutta Gör

Bazı pil istatistikleri görünmüyor

Yapılan denemede Android 14 beta çalıştıran Galaxy S23'e yeni API'yi kullanan ilk uygulamalardan biri olan aBattery yüklendi. Ancak uygulamanın bu bilgilere erişemediği görüldü. Sonuç olarak şu an için Samsung telefonunuzda aşağıda listelenen pil istatistiklerini görmeniz mümkün değil:

  • Maksimum kapasite (Android 14 API aracılığıyla)
  • Üretim tarihi
  • İlk kullanım tarihi
  • Şarj voltajı
  • Şarj politikası

Samsung One UI 6.0 şimdilik kullanıcılara yalnızca pil durumu ve toplam pil kapasitesi gibi temel bilgileri sunuyor. Koreli marka henüz konuyla ilgili yorum yapmış değil. Her halükarda şirket yazılımın final sürümü yayınlanmadan önce pil API'si için destek eklebilir. Bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim