Anlık Bildirim

Snapdragon 695 ile düşük bütçeye 5G desteği geliyor

Snapdragon 695 yonga seti yüzde 30’a varan grafik performans artışının yanı sıra daha hızlı 5G ağlarına destek sunarak özellikle alt seviye segmentte etkili olmaya çalışacak. 

Snapdragon 695 neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

5G teknolojileri ilk etapta amiral gemileri ve üst seviye telefonlar ile kullanıma sunulmuş olsa da asıl savaş alt seviyede yaşanıyor. Alınabilir bir maliyete sahip ne kadar çok 5G cihazı olursa yaygınlaşması da o kadar hızlı oluyor. Yonga üreticileri de bunun farkında. 

Snapdragon 695 neler sunuyor?

Mobil yonga pazarında liderliği MediaTek’e kaptıran Qualcomm maliyete odaklı çözümler ile tahtını geri alma arayışında. Snapdragon 695 bu anlamda firmanın elini güçlendirmeyi amaçlıyor. 

Snapdragon 695 yonga setinde muhtemelen 2+6 formatında Kryo 660 performans ve verimlilik çekirdekleri yer alıyor. Grafik tarafında Adreno 619 birimi mevcut. 6nm sürecinde tasarlanan yonga seti Snapdragon 690 yonga setine göre işlemci performansında yüzde 15, grafik performansında yüzde 30 iyileşme sunuyor. 

Snapdragon X51 modem özellikle yakın alanda yüksek hız sunan mmWave 5G ağlarına destek sağlarken 2.5Gbps teorik hızlarına ulaşabiliyor. Quick Charge 4+, 108MP sensör desteği, aynı anda üç adet 13MP sensörden veri alma imkânı gibi avantajlar mevcut. Oppo ve Xiaomi yeni yonga setinin ilk müşterileri arasında. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim