Anlık Bildirim

OnePlus, batarya ömrünü arttırmak için popüler uygulamaları yavaşlattığını doğruladı

OnePlus, batarya ömrü ve ısınma önlemek için popüler uygulamaların performansını düşürdüğünü kabul etti. Geekbench, durumdan rahatsız oldu ve OnePlus’ı sıralamadan çıkardı

Bir zamanların amiral gemi katili ilan edilen ve yıllar ilerledikçe yok etmeye yeminliği olduğu şeye dönüşen OnePlus, Oppo ile birleşeceğini açıklaması ile eleştirilmişti. Şimdi de bir yavaşlatma skandalı ile karşı karşıya.

 

Anandtech, testlerinde Google Play’deki popüler uygulamaların çoğunun OnePlus 9 serisinde beklenenden düşük performans sergilediğini fark etmişti. Anandtech’in dediğine göre OnePlus Google Play’deki popüler uygulamaları kara listeye alıyor ve bu uygulamaların cihazın en güçlü çekirdeklerine olan erişimini kısıtlıyor. Neredeyse bütün popüler uygulamarın listede olduğunu belirtelim, testlerde Microsoft Office, Chrome, Twitter, Google uygulamaları ve popüler tüm sosyal medya uygulamaları yer alıyor. Genshin Impact gibi bazı kompleks oyunların performans sıkıntısı çekmediği de testlerde görülüyor.

 

Popüler benchmark uygulaması Geekbench, durumu “benchmark manipülasyonu” olarak yorumladı ve OnePlus 9 serisi telefonları Geekbench sıralamasından çıkardığını duyurdu.

OnePlus 9 serisi bilerek yavaşlatılmış Tam Boyutta Gör

OnePlus açıklama yaptı

OnePlus’ın XDA Developers’a yaptığı açıklamaya göre, OnePlus 9 serisinin çıkışından sonra gelen ısınma ve batarya problemleri sonrası OnePlus Ar-Ge birimi, uygulamaların cihazdan gereğinden fazla performansı istemesini engellemek ve uygulamalara gerekli miktarda güç sunarak kullanıcılara daha verimli ve akıcı bir kullanım sunmak için böyle bir yolu tercih etmişler.

 

Anandtech’in açıklamasına göre, ortalama kullanıcıların yavaşlamayı hissetmesi oldukça zor ancak cihazlar Mi 11 ve Galaxy S21 serisi ile karşılaştırıldığında gözle görülür şekilde daha yavaş kalıyor. Problemin standart OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro'da görüldüğünü belirtelim.  OnePlus’ın son dönemlerde pil ve ısınma sorunları konusunda şikayetleri artmıştı, bu sorunu gidermek için böyle bir yolu tercih etmişler gibi duruyor, ancak yine de amiral gemisi cihazı çıkış yaptığı sene bilerek yavaşlatmak oldukça ilginç bir durum ve OnePlus’ın hitap ettiği kitleyi üzecektir

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9508 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oneplus, oppo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim