Anlık Bildirim

Opel de tamamen elektrikli araç markası olacağı tarihi açıkladı

Avrupa'da içten yanmalı modelleri bitireceği ve tamamen elektrikli araç markası haline geleceği tarihi açıklayan Opel, piyasaya süreceği Manta E isimli model hakkında da ipucu verdi.

Opel, elektrikli araç markasına dönüşeceği tarihi açıkladı Tam Boyutta Gör

Stellantis, elektrikli araçlar için 2025'e kadar 30 milyar euro yatırım açıkladı. Yapılan sunumda Stellantis çatısı altındaki markalar da elektriklenme planlarını duyurdu. Bu kapsamda Opel'in de Avrupa'da tamamen elektrikli tarafa geçeceğini öğrendik.

Buna göre Opel 2028 yılı itibariyle Avrupa'da içten yanmalıyı bitirecek ve sadece elektrikli araç satacak. Ayrıca Opel'in Çin'de sattığı araçlar da yüzde 100 elektrikli olacak. Opel Manta ismi de 2020'li yılların ortalarında tamamen elektrikli olacak geri dönecek.

Opel, geçtiğimiz aylarda Manta GSe ElektroMOD adını verdiği tamamen elektrikli bir konsept çalışması göstermişti. Üzücü olan şu ki Manta E ismiyle hayata döndürülecek model bu konsepte benzemeyecek. Bunun yerine Opel, paylaştığı videoda çok daha fütüristik görünen ve crossover esintileri taşıyan bir çalışma gösterdi.

Elektrikli Opel Manta E, Stellantis'in yeni duyurduğu platform üzerine yükselecek. Yapılan açıklamada bu platform üzerine yükselecek elektrikli araçların 800 kilometreye kadar menzil sunabileceği belirtilmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim