Anlık Bildirim

Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi

Ülkemizin ilk yerli ve milli baz istasyonu olan ULAK aracılığıyla ilk görüşme gerçekleştirildi. İstanbul ve Erzincan şehirleri arasındaki bağlantının yanı sıra indirme ve yükleme hızları da belli oldu
Yerli baz istasyonu ULAK üzerinden ilk arama gerçekleştirildi
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN (ana yüklenici), Argela ve Netaş’ın ortak çalışmasıyla geliştirilen ULAK için testler nihayet başladı. Buna göre Turkcell tarafından İstanbul ile Erzincan arasındaki canlı şebekede kullanılan baz istasyonu ile -BiP uygulaması aracılığıyla- ilk görüntülü arama yapıldı. Diğer taraftan "Evrensel Hizmet Kullanımı" senaryosuna göre 70.78 Mbps indirme (download) ve 22.07 Mbps yükleme (upload) hızlarına ulaşılırken, Ping ise 20 ila 28 ms aralığında değişti.
Türk mühendisler tarafından geliştirilen ULAK sayesinde ülkemizdeki tüm şehirlere 4.5G hizmetinin sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, böylelikle iletişimde sürekliliğin sağlanması hedefleniyor. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce imzalanan protokol sonrasında Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell, 250'şer adet olmak üzere toplamda 750 adet ULAK baz istasyonu siparişi verdi. 
Teknolojinin ülke sınırları içerisinde tasarlanması, üretilmesi ve satışının yapılması açısından büyük önem taşıyan bu gelişme, dışarıya bağımlılığın azaltılmasında da etken bir rol üstleniyor. Gerçekleştirilecek test, inceleme ve kurulum süreçlerinin ardından ULAK'ın önümüzdeki yıllarda ülke çapında yaygınlaştırılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7937 kez okundu.
24 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim