Anlık Bildirim

Oppo, kayan selfie kamerası için patent aldı

Çinli akıllı telefon üreticilerinden Oppo, farklı açılardan fotoğraf çekmeyi kolaylaştıracak, alışılmışın dışında bir selfie kamera teknolojisinin patentini aldı.

Oppo, kayan selfie kamerası için patent aldı Tam Boyutta Gör

Çoğu akıllı telefon üreticisi cihazlarının tasarımını bir şekilde çeşitlendirmeye çalışmasına rağmen, çoğunun ön kamera düzeni aynı standartta. Kiminde bir damla veya çentik var, ancak bazı şirketler de farklı çözümler yaratmanın peşinde. Oppo da bu eğilimi sürdürdü ve alışılmışın dışında bir ön kamera teknolojisi için patent aldı.

Minyatür bir motorla çalışacak

Patentte belirtildiği üzere, bu ön kamera üst panelin bir kenarından diğerine hareket edecek şekilde tasarlandı. Görünüşe göre fikir basit, ancak patent açıklaması 33 sayfaya kadar sürüyor. Böyle bir kamerayı uygulama fikri ise farklı açılardan fotoğraf çekmeyi kolaylaştırmak olarak açıklanmış.

Böyle bir kamera minyatür bir motorla çalıştırılacak, ancak yalnızca kamera uygulaması etkinleştirildiğinde. Ayrıca böyle bir kamera ve özel bir yazılım yardımıyla nesnelerin üç boyutlu görüntülerin elde edilmesi de mümkün olacaktır. Tüm bunlara ek olarak bu selfie kamera teknolojisinin portre modunda ve panoramik fotoğraf çekmek için kullanılabileceği, ayrıca diğer şirketler tarafından da örnek alınabileceği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim