Anlık Bildirim

Oppo kenara kamera yerleştirme peşinde

Oppo sağa doğru hareketli nesnelerin kadrajdan çıkmaması için akıllı telefonların kenar kısmına da bir kamera modülü yerleştiriyor. Böylece çok geniş bir alan oluşuyor.

Oppo kenar kamerası Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon kameraları yıllardır geleneksel olarak ön ve arka kısımlarda yer aldı. Ne var ki ekran çerçevelerini ince tutabilmek adına kenar kısma yerleştirilen kameralar görmeye başladık. Oppo işi daha da ilerletiyor. 

Oppo kenardan kamera

Kenardan kamera sistemlerini son dönemde mekanizmalı olarak kullanıyorduk. Oppo ise yeni patent başvurusunda kenar kısma sabit bir şekilde kamera sensörü yerleştirmiş. Amaç ise hareketli nesneleri kaçırmamak. 

Tasarım patentine göre kenar kamera sensörü arka kamera ile aynı hizada yer alıyor. İç kısımda bir ayna sistemi yön değiştirerek ya arkadan gelen ışığı ya da yandan gelen ışığı ana sensöre iletiyor. 

Örneğin hareketli çekimlerde arka sensörün görüş açısından çıkan nesne aynanın da hareketiyle yan sensörün görüş açısına giriyor. Böylece farklı sensörler kullanmak yerine ayna sistemi ile çok daha geniş bir görüş açısı elde edilebiliyor. 

Oppo daha önce de ayna mekanizması olan çift ön kamera tasarımının patentini almıştı. Bununla birlikte henüz ayna sistemini kullanan bir Oppo telefon mevcut değil. Gelecek dönemde bu tasarımları görmemiz mümkün. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim