Anlık Bildirim

Tesla test sürüşü sırasında alev alarak yandı

Art arda yaşanan trafik kazalarıyla dikkatleri üzerine çeken Tesla bu kez Fransa’daki bir test sürüşü sırasında bilinmeyen bir sebeple arızalanarak alev aldı ve otomobil tamamen yandı.
Özellikle otomatik pilotuyla sık sık haberlere konu olan Tesla’nın üzerindeki kara bulutlar dağılmak bilmiyor. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Çin’de meydana gelen son kazada otomatik pilot modunda ilerleyen Tesla otobanın kenarında duran bir otomobile sürterek geçmiş, ardından algoritma ve sensörler konusundaki tartışmalar tekrar alevlenmişti. Yayınlanan açıklamayla Autopilot’un yeni versiyonunda daha fazla radar modülü ve kamera sensörün yer alacağını duyurulan Tesla bu kez ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı.
Fransa'nın Biarritz şehrinde Model S 90D ile test sürüşü gerçekleştiren 3 Tesla görevlisi ortada hiçbir sorun yokken aniden yüksek bir gürültü duyduklarını ve kontrol panelinde bataryayla ilgili uyarı gördüklerini ifade ediyorlar. Gördü tanıklarının aktardıkları bilgilere göre aracın kenara çekilmesiyle yoğun duman çıktığı ve Tesla’nın alevler içerisinde kaldığı belirtiliyor.
İtfaiye ekiplerinin olay yerine zamanında ulaşmalarına rağmen tamamen yanan Model S 90D adeta bir metal yığını haline geliyor. Uzmanlar üretim hatası ihtimali üzerinde duruyorlar ancak araştırmalar tamamlanmadan henüz net bir şey söyleyebilmek mümkün değil. Daha önce de şiddetli çarpmalar yüzünden alev alan Tesla’nın bu tür olaylara karşı batarya ünitesinin üzerinde titanyum koruma kullanmaya başladığı biliniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6168 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve
3 etiket daha kaza yangın otomatik pilot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim