Anlık Bildirim

Toyota, 2015 dahil 4 senedir birinciliği kimseye bırakmıyor

Toyota, 2015 yılının en çok otomobil satan firması olmayı başardı. Geçen seneki başarı ile beraber Japon üretici geçtiğimiz 4 sene üst üste birinciliği elde etmiş oldu.

2015'in ilk çeyreğindeki satış rakamları incelendiğinde, geçtiğimiz senenin en çok otomobil satan firmasının Volkswagen olacağına inanılıyordu. Patlak veren emisyon skandalı ile beraber gerek ABD’ de gerek ise Çin ve Rusya’da talepler birden düştü. Volkswagen’de ki bu düşüşün, Toyota’nın birinci kalmasında büyük payı olduğu düşünülüyor.
2014 yılında 10.23 milyon adet satış ile birinci olan Toyota, 2015 yılında 10.15 milyon adetlik satış rakamı ile birinciliği yine elinde tuttu. 2. sırada yer alan Volkswagen 9.93 milyon adet satış rakamına ulaştı. General Motors Company 9.83 milyon adet ile 2015 yılının en çok otomobil satan 3. üretici olmayı başardı. Renault Nissan 8.22 milyon adet, Hyundai Kia 8.01 milyon adetlik satış rakamları ile ilk 5’te yer alan diğer iki firma.
Toyota’ya ait toplam satış rakamlarında firma bünyesinde yer alan Scion, Lexus, Hino ve Daihatsu markaları da sayılıyor. Diğer üreticiler için de sahip oldukları diğer markalar toplam satış rakamının içinde yer alıyor.  
Toyota Daihatsu’nun yüzde 51 hissesine sahip durumda. Yakın zamanda yapılan açıklama ile firma, 3.2 milyar dolar değere ulaşan Daihatsu’nun geri kalan tüm hisselerini de alacağını duyurdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7004 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toyota, 2015 ve
4 etiket daha Lexus scion hino daihatsu
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim