Anlık Bildirim

Volkswagen'da kriz büyüyor: Golf'ün üretimi durduruldu

Alman otomobil devi Volkswagen’ın tedarikçileriyle yaşadığı kriz giderek büyüyor. Öyle ki gelen son haberlere göre Golf modelinin üretimi zorunlu olarak durduruldu. Peki krizin ardındaki gerekçe ne?
Bir süredir Almanya’nın Wolfsburg kentinde yer alan tedarikçileriyle arasında problemler olduğu bilinen Volkswagen’daki sorun henüz çözülebilmiş değil. Edinilen bilgilere göre Prevent DEV’in sahibi olduğu iki büyük şirket, Alman otomobil üreticisinin önceden haber vermeden bazı kontratları ve siparişleri iptal etmesinden dolayı parça gönderimini durdurdu.
Yapılan açıklamalara göre ES Automobilguss vites kutusu için gerekli dökme demirin, CarTrim ise koltuk kılıflarının tedariğini durdurduğunu açıkladı. Bu yüzden Wolfsburg’daki fabrikada Golf üretimini önümüzdeki hafta 5 gün durdurmak zorunda kalacak Volkswagen'da yaklaşık 10 bin kişilik iş gücü kesilecek. Krizden Passat ve Golf üretiminde katkısı olan Zwickau fabrikasının da etkilendiği, Passat üretimi yapan Emden merkezinin ise bir süre kapalı kalmaya devam edeceği belirtiliyor.

Haftalık Zarar 45 Milyon Dolar 

Kulislerde konuşulanlara göre bir haftada 45 milyon dolar zarara uğrayacak Volkswagen'ın anlaşmaktan başka şansının olmadığı belirtiliyor. Diğer bir iddiaya göre Alman otomobil üreticisinin en önemli tedarikçisinden fiyat indirimi istediği ve bu teklifle ortaklık üzerinde anlaşmazlıkların baş gösterdiği dile getiriliyor. Tedarikçiler ise zarara uğradıkları halde tutumlarından vazgeçmeyerek Volkswagen’i köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Restleşmenin devam etmesi durumunda Alman devinin küresel çapta kriz yaşayacağı, sevkiyatlarda ciddi anlamda gecikme meydana geleceği ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26503 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Volkswagen ve
4 etiket daha Golf üretim kriz passat
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim