Anlık Bildirim

Yerli otomobil, emsallerinden yüzde 5 daha ucuz olacak

Yerli otomobilin fiyatı ile ilgili Bakan Faruk Özlü açıklamalarda bulundu. Yerli otomobil, emsallerinden en az yüzde 5 daha ucuz olacak. Vatandaş, aracın çok daha ucuza satılmasını bekliyordu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobille ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yerli otomobilin fiyatı, yatırım miktarı, model sayısı ve üretim kapasitesine dair bilgiler paylaştı.

Yerli otomobil fiyatı? 

TGRT Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Özlü, yerli otomobilin fiyatının ucuz olmasını bekleyenleri üzen duyuruyu yaptı. Yerli otomobil emsallerinden yüzde 5 daha ucuz olacak. Benzer açıklama daha önce yapılmıştı. Özlü'nün yeni açıklaması ile netleşmiş oldu. Pek çok vatandaş, vergi indirimleri ile yerli otomobilin daha uygun fiyata satılacağını düşünüyordu.

Bakan Özlü, otomobilin daha da ucuz olması için Maliye Bakanlığı ile temasa geçileceğini belirterek “Öncelikle maliyetleri aşağıya çekmeyi isteriz, yani düşük maliyetli üretim yapmak isteriz. Böyle olsun ki rekabet gücümüz yüksek olsun. Bu vergisel konular, aracın piyasaya çıkma zamanı geldiğinde Maliye Bakanlığı'mızla oturup konuşacağımız konulardır. Bizim aracımız emsallerinden B ve C segmentindeki araçlardan en az yüzde 5 ucuz ve kaliteli olacak.” sözlerini söyledi.

Üretim yeri belli değil, 22 ilden talep var

Bakan Özlü’nün açıklamalarına göre 5 farklı modelden oluşacak yerli otomobil, elektrikli motordan güç alacak. 200 bin otomobil üretim kapasitesine sahip tesis kurulacak. Doğrudan 4 bin, dolaylı olarak 20 bin istihdam sağlanacak. Araçlar, akıllı sürüş sistemlerine sahip olacak.


Yerli otomobilin üretim yerinin belli olmadığının ve 22 ilden talebin geldiğini belirten Özlü; 2019 yılında aracın prototipini sergilemeyi, 2021 yılında ise satışlara başlamayı hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12280 kez okundu.
112 kişi, toplam 121 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, yerli otomobil fiyatı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim